USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як Європа оцінила популізм Саакашвілі

9 Березня 2016 19:07
Популізм з боку чинного голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі негативно оцінюють у Європі.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Олександр Дроздик, коментуючи статтю британського журналіста Томаса де Вааля "Одеський проект", опубліковану на сайті Центру Карнегі, - інформує УНІАН.

"В Європі, як і в Україні все чіткіше бачать ціну популізму та порожніх обіцянок Михайла Саакашвілі, який зараз замість того, щоб займатися розвитком ввіреного йому регіону, влаштував вояж українськими регіонами у форматі "Антикорупційоного форуму". Показово, що британський журналіст, який особисто побував в Одесі, критично оцінив діяльність команди Саакашвілі та його зв’язки з місцевими одіозними бізнесменами", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РЕВІЗІЯ ОБІЦЯНОК СААКАШВІЛІ: ГАСТРОЛІ УКРАЇНОЮ ЗАМІСТЬ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМ

Раніше сайт Depo.ua повідомляв, що, враховуючи неминучість позачергових парламентських виборів серед варіантів, що розглядає Саакашвілі, є варіант створення власного проекту. Додамо, попри чутки про конфлікт, Саакашвілі вважають останнім джокером президента Порошенка. А єдиним реальним виходом для Саакашвілі є кооперуватися з президентом, позиціонуючи себе як ідеальну кандидатуру майбутнього прем’єра.

Хоча, до слова, роботу Саакашвілі свого часу вже розкритикувала і команда Порошенка.

"Британський журналіст Томас де Вааль пише: "Перш ніж розмірковувати над тим, чи здатний Саакашвілі проводити реформи на національному рівні, варто відповісти на питання, а чи багато з обіцяного він встиг зробити за час свого губернаторства в Одесі. Відповідь тут неочевидна". Британець навів думку відомого одеського письменника і бізнесмена Євгена Деменка – 90% одеситів розчарувалися в Саакашвілі.

Також де Вааль зацікавився епопеєю з поверненням державі Одеського аеропорту, який у 2011 році передали Борису Кауфману та Олександру Грановському – двом бізнесменам, пов’язаним з "Сім’єю" Януковича. В результаті Саакашвілі, попри обіцянки відібрати аеропорт у ділків, що довели аеропорт мало не до аварійного стану, залишив їм повітряні ворота мільйонного міста. Натомість Саакашвілі орендував будинок для Центру державних послуг у тих же самих Грановського і Кауфмана, а розпіарений "антикорупційний форум" провів у готелі "Брістоль", який належить цим одіозним підприємцям, констатував британський журналіст. Фактично мова про політичну корупцію з боку "правдоруба" Саакашвілі", - наголосив депутат Дроздик.

"На любові до маніпуляцій і пересмикувань Саакашвілі ловлять і українські ЗМІ. Так, на сайті журналу "Новое время" журналісти опублікували "збірник" прикладів маніпуляцій і перебільшень у публічних висловлюваннях Саакашвілі. Показано, як губернатор спритно підтасовує цифри. Доходить до смішного: Саакашвілі розповідає, мовляв, на держпідприємствах бюджет щороку втрачає 10 мільярдів. Насправді за 9 місяців 2015 року 100 найбільших державних компаній України заробили 2,2 млрд. грн. І таку "туфту" Саакашвілі намагається подати суспільству як "боротьбу з корупцією", - підкреслив він.

"Але правда завжди виходить на світло, незважаючи на всі спроби її перекрутити і поховати під купою брехні. А тому політичний проект Саакашвілі, скоріш за все, помре, так і не народившись. Дешева популістська риторика з боку самого Саакашвілі та його союзників на кшталт Сергія Лещенка, Саші Боровика та інших "правдорубів" працює все менше. Не допомагає і щедре фінансування російського олігарха Григоришина та сумнівних одеських бізнесменів. З кожним днем все більше українців і європейців бачать, що перед ними – мильна бульбашка", - сказав Дроздик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 9 Березня 2016 19:32
мішо створить "ქართული პარტია"
800 Показати IP 9 Березня 2016 20:53
По моєму, все більше українців і європейців бачать, що проект "Народний фронт" накрився жіночим статевим органом.
ВОВК Показати IP 9 Березня 2016 22:30
Чудернацька країна . грузиняка Сракашвілі спорить з армяшкою Сабаковим хто більше сп-здив бабок в кабміні жидка. Спорять на кацапському ЯЗИКУ в Україні . ШЕВЧЕНКО в труні не раз перевернувся. І ХТО ЦЕЙ народ?
Анонім до ВОВК Показати IP 10 Березня 2016 10:39
моголи
кожум"яка до ВОВК Показати IP 10 Березня 2016 10:44
Допоки хохли не повішають на дубові гиляці того кацапа, що сидить в його запалому череві, який клянчить-дай віпіть і нє трогай його маськовську язіку, в Україні х*р що зміниться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus