USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Відвід судді Вовка відхилили. Він продовжить обирати запобіжний захід для Кузьменко

13 Грудня 2019 19:37
Суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк взяв самовідвід на засіданні з обрання запобіжного заходу ветерану АТО Андрію Антоненку в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, пише Новое время.

До цього він вчинив аналогічно на засіданні з обрання запобіжного заходу волонтеру і дитячому медику Юлії Кузьменко.

Раніше Вовк зачитав рішення Печерського суду про обрання для іншої підозрюваної у справі вбивства Шеремета медсестри Яни Дугарь запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року.

Суддя Печерського райсуду Києва Світлана Шапутько відмовила захисту підозрюваної Юлії Кузьменко у відводі судді Сергія Вовка, пише TheБабель.

Шапутько розглянула аргументи адвоката Влада Добоша про те, що Вовк розглядає справу упереджено і відомий «своєю нетерпимістю до активістів Майдану», і вирішила, що доводи Добоша — його особисті судження. Сам адвокат заявив, що не здивований рішенням судді, і сказав, що буде далі «вже працювати з Вовком і заявляти клопотання».

Таким чином, Вовк продовжить обирати запобіжний захід для Кузьменко, яка, за версією слідства, заклала бомбу під авто журналіста.

Шапутько із залу засідання проводжали під крики «Ганьба!»

Поки тривала перерва, ветерани і учасники війни на Донбасі написали клопотання про готовність взяти фігурантів справи на поруки.

Як повідомлялося, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. 12 грудня у Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п’ятьох осіб: музиканта Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), Яну Дугарь та подружжя Інну («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Читати більше: Що відомо про людей, яких підозрюють у вбивстві Шеремета
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
!!! Показати IP 13 Грудня 2019 18:20
Якщо це правда. то й у вовка іноді прокидається совість!
А2А до !!! Показати IP 13 Грудня 2019 19:17
Це не совість, а "чуйка м'яким місцем", що можливе наближення "вгодованого північного хутрового звіра", знаного в народі як повний п....ець ))
Хантер Показати IP 13 Грудня 2019 18:53
Вовк чітко знає, що за червоні прапорці не забігати! Найстрашніша кара активіст - це домашній арешт. Бо не тільки вовка ноги кормлять.
Ігор Показати IP 24 Лютого 2020 00:46
Суддя Печерського районного суду м. Києва Шапутько Світлана Володимирівна перешкоджає доступу до правосуддя, вчиняє службові підроблення, приховує вчинені злочини, загострює економічну і політичну кризу, підриває обороноздатність країни, порушує присягу судді

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus