USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Грицюк теж хоче бути «спасітєльом Волині»?

1 Листопада 2011 15:08
Опозиційні депутати нарікають, що облдержадміністрація використовує їхні ідеї піклування про добробут волинської громади. Мовляв, їхні пропозиції щодо вирішення нагальних потреб людей голова ОДА Борис Клімчук втілює у життя без участі авторів, створюючи собі піар-образ «спасітєля Волині». А на клопотання депутатів в ОДА відповідають, що немає грошей.
Про це під час засідання бюджетної комісії облради 1 листопада заявив її голова Анатолій Грицюк, - пише ЗІК .
Обранець громади нарікав на дії губернатора.
За його словами, депутати-опозиціонери відправляють звернення до обласної держадміністрації з проханням виділити кошти будівництво певних об’єктів. З головного управління фінансів ОДА нібито приходять відписки штибу «нема грошей». Натомість Клімчук, переконує голова бюджетної комісії, вирішує ці питання, залучаючи державні та спонсорські кошти.
Як приклад Грицюк назвав будівництва психоневрологічного інтернату в Берестечку. Він зауважив, що неодноразово відправляв депутатські запити щодо виділення коштів для монтажу вентиляції та добудови столової. А ОДА грошей не дала.
«Згодом Клімчук знаходить фінансування державне або спонсорське і вирішує питання. Таким чином, він постає як «спасітєль Волині». А потім у пресі іронізують, що депутати Грицюк і Кирда (депутат Волинської облради із фракції «Батьківщина» Людмила Кирда, - «ВН») задають тільки депутатські запити та працюють в режимі бумажної роботи… Принаймні, треба повідомляти депутатів про вирішення питання», - сказав Грицюк.
Клімчук відповів, що кошти на інтернат були перераховані ще минулого року. Ревізія КРУ виявила значні порушення. Губернатор додав, що особисто розмовляв із підприємцем, який здійснював монтаж вентиляції.
«Я попрохав його, як волинянин волинянина, щоб він завершив ту вентиляцію. Він сказав, що зробить цю роботу», - зазначив Борис Клімчук.
Заступник голови бюджетної комісії Олександр Бик поскаржився, що перелік питань, які піднімаються під час обговорення, формуються «з подання обласної адміністрації». Він розповів, що звертався з пропозицією до голів облради та облдержадміністрації щодо виділення коштів на дитячий будинок «Сонечко» в Ківерцях.
«Ну, мені таку відписку дали, кінули, шо нема коштів. Ну, так по кожному питанню можна такі відповіді слати», - бідкається депутат.
Він звинуватив працівників ОДА, що вони ігнорують запити опозиційних депутатів. Тож Бик запропонував, щоб голови фракцій обговорювали питання, які будуть виноситися на розгляд комісії. А звернення щодо будинку «Сонечко» він надіслав, але його до порядку денного так і не включили.
Клімчук втрутився у спіч Олександра Бика і повідомив, що всі питання вже вирішені, у садочку почали встановлювати вікна. На зауваження Бика, що його звернення стосувалося інших робіт, губернатор відповів: «Ті, питання, що ви піднімали по садочку «Сонечко» вирішено».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
111 Показати IP 2 Листопада 2011 08:29
Яка різниця чия ідея, головне ж що робота виконана чи виконуєть. А якщо хочете піару, то вийдіть на площу та й кричіть, що це ви придумали...
Андрій Лучик Показати IP 2 Листопада 2011 18:30
Шкода, але це суть наших політиків - попіаритись. А те, що питання вирішуються позитивно, їх це мало хвилює.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus