USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Дуже хоче бути обраним. Як і в 1999-му», - Кох про теракт у Петербурзі

4 Квітня 2017 11:07
Теракти в Петербурзі напряму пов’язують з виборчою президентською кампанією в Росії.

Президент Росії Володимир Путін використовує теракт в метро Санкт-Петербурга, щоб обратися на новий термін, вважає колишній віце-прем'єр РФ Альфред Кох.

На думку Коха, вибух в метро в Санкт-Петербурзі аналогічний серії терактів в Росії в 1999 році, коли Володимир Путін боровся за крісло президента. Про це він написав на сторінці в Facebook.

"Вельми сильно хоче бути обраним. Так само, як в 1999-му. Тоді теж сильно хотів", - написав він.



Нагадаємо, у петербурзькому метро в понеділок, 3 квітня, прогримів вибух на станції "Технологічний інститут". У вагоні поїзда в метро Санкт-Петербурга спрацював вибуховий пристрій, який був начинений елементами на ураження.

В результаті загинуло 14 осіб, десятки постраждали. Російські ЗМІ повідомили, що теракт в метро Санкт-Петербурга здійснив смертник, ним може бути 23-річний уродженець Середньої Азії, а саме міста Ош (Киргизія), громадянин Росії Акбаржон Джалілов. З версією Слідчого комітету про можливу причетність до теракту в петербурзькому метро іншого підозрюваного, студента Максима Аришева, не згодні його близькі.

ЧИТАТИ ЩЕ: У Санкт-Петербурзі прогримів вибух у метро, є загиблі. ФОТО. ВІДЕО. РОЗПОВІДІ СВІДКІВ

Раніше військовий експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук теж висловив думку, вибух в метро Санкт-Петербурга міг бути організований російськими спецслужбами. На його думку, таку подію президент РФ Володимир Путін може використати в якості цементування суспільства навколо чинної влади напередодні виборів, що наближаються. "Показати, що у Росії є вороги і вони не дрімають — це те, про що постійно говорить Кремль. Цілком можуть такі теракти бути організовані самою ФСБ. Я абсолютно не виключаю такий варіант", - зазначив Тимчук.

ЧИТАТИ ЩЕ: ШЛЯХ ПУТІНА: 15 РОКІВ ТЕРАКТІВ, КАТАСТРОФ І ВОЄН В ІСТОРІЇ РОСІЇ

Довідково. Вибухи житлових будинків у Росії — серія терористичних актів у російських містах Буйнакськ, Москва та Волгодонськ 4–16 вересня 1999 року.

Унаслідок терактів 307 осіб загинули, понад 1700 дістали поранення різного ступеня тяжкості або постраждали в тій чи іншій мірі.



У 1999 році в Росії сталася серія терактів. Фото ИТАР-ТАСС: зруйнований будинок на вулиці Гур'янова в Москві

На думку багатьох спостерігачів і аналітиків, у тому числі дослідника й історика Юрія Фельштинського, колишніх працівників ФСБ Олександра Литвиненка, Михайла Трепашкіна, політолога Андрія Піонтковського та багатьох інших — вибухи були організовані ФСБ з такими цілями:

- для залякування безпосередніх політичних конкурентів на посади президента та прем'єр-міністра РФ (блок Євген Примаков—Юрій Лужков),

- згортання інститутів демократичного суспільства та встановлення в країні поліцейського режиму ФСБ,

- розгортання війни для придушення національно-визвольних рухів на Північному Кавказі (в першу чергу — ліквідація незалежності Чеченії),

- підняття рейтингу маловідомого суспільству Володимира Путіна,

- згуртування суспільства навколо силовиків.

Згідно зі значно пізнішою офіційною версієюта заочними вироками судових органів Росії, теракти були організовані і профінансовані керівниками незаконного збройного формування Ісламський інститут «Кавказ» Еміром аль-Хаттабом і Абу Умаром і вчинені найнятими ними групами північнокавказьких бойовиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
розумаХА Показати IP 4 Квітня 2017 11:29
А у Парижі, Брюселі, Берліні... теж виборі були... :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus