USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Грицюк відсудив колишню обкомівську дачу у Шиби?

14 Серпня 2009 10:32
Господарський суд Волинської області задовольнив позов прокуратури Волинської області в інтересах держави та територіальної громади Волинської області в особі Волинської обласної ради до Луцької міської ради та її виконавчого комітету стосовно приміщення колишньої обкомівської дачі \"Круча\" по вулиці Дубнівській, 26 а у місті Луцьку. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
Ця будівля загальною площею 846 квадратних метрів була побудована за державні кошти для Волинського обкому партії та використовувалась нею для прийому делегацій. У 1980 році будинок був прийнятий в експлуатацію та переданий на баланс міському об’єднанню готельного господарства.
Розпорядженням голови виконавчого комітету Волинської обласної ради № 454 від 04.09.1991 року гуртожиток обкому Компартії України був переданий на баланс загального відділу облвиконкому.
29 травня 2003 року виконавчий комітет Луцької міської ради прийняв рішення № 220 «Про оформлення права власності на нерухоме майно по вул. Дубнівській, 26 а» та 22 листопада 2008 - рішення №31/20 «Про включення комплексу по вулиці Дубнівській, 26 а до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом продажу на аукціоні». Міська рада мотивувала свої рішення тим, що саме що вищезгадане приміщення було передане на баланс Луцького виробничого об’єднання готельного господарства, знаходиться на території міста Луцька та використовується для задоволення потреб міста.
Волинська обласна рада звернулась до суду щодо оскарження цих рішень.
Тож 5 серпня 2009 року господарський суд Волинської області визнав недійсним рішення виконавчого комітету Луцької міської ради щодо оформлення права власності на нерухоме майно та включення комплексу по вулиці Дубнівській, 26 а до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом продажу на аукціоні. Колегія суддів прийшла до висновку, що ці рішення були прийняті з порушенням вимог закону.
Вивчивши матеріали справи, суд з’ясував, що ні обласна рада, ні облвиконком рішення про передачу будинку по вул. Дубнівській, 26 а до міської комунальної власності або його відчуження не приймалось. В той же час згідно Роз’яснення Вищого арбітражного суду України та Судовою практикою Верховного Суду України знаходження майна на балансі підприємства ще не є безспірною ознакою його права власності.
Таким чином, як вбачається з матеріалів справи, Луцька міська рада не набула права власності на вищезгаданий об’єкт нерухомого майна як це визначено законом, тому рішення Луцької міської ради та її виконавчого апарату були прийняті з порушенням вимог чинного законодавства України, - повідомляє прес-служба Волинської облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 14 Серпня 2009 11:50
Грицюк взагалі втратив совість...витрачає людські гроші на безглузді судові тяганини...яка різниця у чиїй власності, якшо місто це 20% області....напевно мріє штаб БЮТ там розмістити....
Тато Показати IP 16 Грудня 2009 10:00
А та різниця, хто там буде гульдибасити і дівок розбещувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus