USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Грицюк знову хоче перерозподіляти кошти

16 Жовтня 2009 16:15

Голова Волиньради Анатолій Грицюк запропонував внести зміни до призначення коштів волинської «казни», аби перекрити окремі проблеми, що утворилися із початком опалювального сезону. Про це 16 жовтня йшлося під час засідання «бюджетної» комісії Волиньради, - інформує репортер «Волинських новин».
Так, пан Грицюк розповів, що котельня у Волинській обласній клінічній лікарні фактично запущена, проте будівельник не дає можливості підписати акт виконаних робіт, аж поки йому не заплатять. Також потрібно запускати тепло і в школу в селі Рованці Луцького району. Він запропонував і, мовляв, із його позицією погодився волинський губернатор Микола Романюк, що потрібно переглянути деякі програми, наприклад, забрати трішки коштів із будівництва спортивного комплексу у обласного ліцею з посиленою вiйськово-фiзичною підготовкою. Він зауважив, що забрані гроші повернуть у наступному році. Керманич Волиньради додав, що селищі Луцків Турійського району також виникли проблеми: там завалився дах спортзалу школи. Для його реконструкції необхідно 80 тисяч гривень. А ось ремонт гуртожитку ПТУ № 22, що у селищі Луків Турійського району, здійснять за кошти Міністерства освіти і науки, а не обласного бюджету.
«Потрібно поділити розподіл коштів на першочергові об’єкти і ті, що можна відтермінувати», - зауважив пан Грицюк.
Начальник управління освіти й науки Волинської ОДА Михайло Попович зазначив, що «когось обдирати – це не припустимо, це моя думка». «Так, військовий ліцей отримує найбільше фінансування, але це не означає, що потрібно в нього забирати кошти. І так забрали 2 мільйони і розділили між закладами», - додав пан Попович. Він зазначив, що ліцей і так заборгував 1, 5 мільйони гривень за виконані роботи. Також він розповів і про те, що в ліцею нещодавно збудували третій поверх, його теж треба обігрівати, а це додаткові витрати для закладу.
«Ви так питаєте, ніби ми не знаємо ситуації!», - не без обурення відреагував очільник Волиньради.
Загалом учасники засідання бюджетної комісії облради не зійшлися на остаточному рішенні щодо поділу коштів. Хіба заступник волинського губернатора Василь Байцим запропонував фінансовому та освітньому управліннях підготувати проект рішення з цього питання.
Довідково:
У червні 2009 року у листі на адресу Юлії Тимошенко голова Волиньради пропонував зняти 2,5 мільйона гривень, які призначалися для будівництва Іваничівської центральної районної лікарні. Пан Грицюк вважав, що їх варто спрямувати на будівництво поліклініки у Ківерцях та школи-дитсадка у селі Рованці Луцького району.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Михайло Наход Показати IP 16 Жовтня 2009 23:35
Розподілити завжди легше ніж залучити:( Моя позиція наступна - спрямувати кошти туди куди вони призначені, а розподіляти будемо з доходів БЮТжету 2010 року.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus