USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Гучність церковних гучномовців, які заважають лучанам, можна зменшити, - Михаїл

7 Листопада 2016 22:32
Митрополит Луцький та Волинський Михаїл запевнив, що гучність трансляцій служб та церковних новин на Театральному майдані обласного центру можна зменшити, але лише після особистого звернення лучан.

Про це повідомляє «Волинь24».

З його слів, гучність трансляції залежить від того, хто налаштовує звук. Однак нічого страшного в голосній трансляції духівник не бачить, мовляв, це буває лише раз на тиждень, після літургії.

«Такого сильного голосу, аби це комусь заважало, там немає. Немає ж проблем, коли тут встановлюють сцену і грають концерти? Якщо будуть звернення з побажаннями зробити тихіше, ми це зробимо, але персонально до мене ніхто з цим не приходив», - наголосив очільник Волинської єпархії УПЦ КП.

«Це ж на любителя: один погано чує – йому треба голосніше, інший має гарний слух і йому треба тихіше. Це як в автобусі: одним включи кондиціонер, іншим – виключи. Водій всім догодити не може. Так само і тут. Будемо шукати середнє арифметичне, а що з того вийде – час покаже», - додав митрополит.

Нагадаємо, лучани писали петиції, в яких скаржилися на голосне звучання гучномовців. На це у Волинській єпархії УПЦ Київського патріархату запевнили, що таким чином гучномовці на храмах, що транслюють богослужіння, виконують місіонерську функцію: нагадують християнам про Бога і важливість відвідувати храм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВОНО Показати IP 8 Листопада 2016 06:57
православний талібан))) він вважає що до нього ходять як мінімім 60% населення
Активіст Показати IP 8 Листопада 2016 09:28
коментар було видалено
Волинянин Показати IP 8 Листопада 2016 12:44
А що це за будка собача перед собором на могилі польській? Хохли мали б совість і вдячність що користуєтеся собором котрий збудували поляки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus