USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Гунчик дав «рознарядку» підтримувати Вусенко, - депутат

1 Березня 2017 16:23
Команда волинської «Солідарності» у якийсь момент отримала вказівку від голови ОДА Володимира Гучника просувати кандидатуру Юлії Вусенко на посаду Луцького міського голови.

Про це розповів депутат міськради Євгеній Ткачук у своєму інтерв’ю на Волинь24.

«В якийсь момент усе змінилося: і партія отримала «рознарядку» підтримувати Вусенко», - сказав депутат.

З його слів, тиск створюється саме з боку Гунчика, і справа стосується, ймовірно, підкилимних домовленостей із «Самопоміччю».

«На волинську обласну організацію партії «БПП Солідарність» тисне Володимир Гунчик. Саме він чомусь хоче, щоб місто очолила Вусенко (певно справа у якихось підкилимним іграх з «Самопоміччю»). І саме він, наскільки мені відомо, змусив керівництво обласної організації, залежне від нього, видати ці абсурдні і нікому не потрібні заяви про те, що мене, Олександра Козлюка і Андрія Авраменка «не вважають членами партії та членами фракції», - заявив Ткачук.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на Волині БПП поспіхом зрікається невигідних депутатів - у заяві, оприлюдненій на сайті організації, однак не підкріпленій нічиїми підписами, йшлося, що депутати Андрій Авраменко, Олександр Козлюк та Євгеній Ткачук вже не асоціюються із партією “Солідарність”, та їх не вважають її членами.

Щоправда, 28 лютого у Волинській обласній організації партії БПП «Солідарність» визнали, що депутата Луцької міської ради Євгенія Ткачука не можуть «покарати» виключенням із партії, оскільки напередодні він сам написав заяву на звільнення.

Натомість не всі однопартійці підтримують виключення неугодних. Так, колишній начальник управління туризму та промоції міста Луцької міської ради, член фракції “Солідарність” Наталія Бунда висловилася на підтримку своїх колег з приводу опублікованої заяви щодо їх звільнення та водночас розкритикувала дії Волинської обласної організації партії “Солідарність” на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зі слів Бунди, Волинська обласна організація партії «Солідарність» даною заявою констатує, що політична сила не сприймає депутатів, що працюють для людей, заради людей та з людьми. «Якщо не вдається керувати в «ручному режимі», значить «нам» такі депутати не потрібні. Ось що виходить», - написала вона.

Окрім того, відповідаючи на запитання журналіста про ймовірність викликання його як депутата, Євгеній Ткачук зазначає, що відкликати його немає підстав. Відкликати депутата може громадська ініціатива. «Вийдіть на мій округ, запитайте людей, чи хочуть вони побавити депутатства Євгенія Ткачука? Нема причин мене відкликати. Минулу каденцію я не пропустив жодного засідання. У цю каденцію – одне, з поважних причин. Я переміг на виборах без передвиборчої програми! Йшов до людей і розповідав, що я зробив для округу. І чесно казав: і далі буду працювати на його благо. Якщо вірите мені – голосуйте», - наголосив депутат.

Та нагадав, у 2015 році на виборах до Луцької міської ради він на окрузі, де обирався, набрав 34% відсотки голосів, тоді як партія «Солідарність» у місті набрала всього 17%.

«Володимир Гунчик у пресі заявляв, що, мовляв, ті, хто вийшли з партії «Солідарність» – це пасажири, які сіли на поїзд і заїхали в політику на популярному політичному бренді. Про мене ж мова, так? То хочу нагадати Володимиру Петровичу: я єдиний з кандидатів «Солідарності» у 2015 році на виборах до Луцької міської ради на окрузі переміг кандидата партії УКРОП. На усіх луцьких округах перемогу здобув УКРОП, і лише я один з великим відривом отримав лідерство. Мало того: партія «Солідарність» у місті набрала тоді 17%, а я на окрузі, де обирався – 34%! То скажіть, хто на чиєму бренді у владу заїхав?».

Щоправда, каже Євгеній Ткачук, відкликання його як депутата декому дуже на руку.

«Заберуть мандат у мене – його отримає Олександр Ніколайчук (у списку «Солідарності» наступний – Юрій Моклиця, але його посада заступника мера – несумісна з депутатством; наступний – Олександр Ніколайчук – ред.). Який ще у п’ятницю написав гнівно у Фейсбуці: мовляв «зрадники», ідіть з міської ради!!! Всі ще думали, чого це раптом він так переймається?... Поки не дізналися, що він – наступний у списку після Моклиці.

Він, який дозволяє собі постійно критикувати «Солідарність», лицемірно лишаючись у її списку, який нічого корисного не зробив для луцької громади… Жодного разу після виборів навіть не був у партійному офісі», - резюмував Євгеній Ткачук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus