USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Гунчик допомагав соратникам Януковича вигравати тендери на харчування дітей-чорнобильців

3 Травня 2018 21:26
Екс-голова Волинської ОДА Володимир Гунчик у телефонній розмові попросив місцеву фірму не йти на тендер з постачання харчів дітям-чорнобильцям у 2018 році. У підсумку на торгах перемогла київська фірма-прокладка з оточення так званого Юри Єнакієвського – соратника президента-втікача Віктора Януковича.

Про цей інцидент «Волинь24» дізналося від представника місцевої фірми, який побажав залишитися неназваним через побоювання тиску з боку влади.

«Раз Гунчик вже сказав мені не йти на тендер, то що ще? Ну був такий приказ не йти на тендер. Всьо, і кому ви скажете, кому ви пожалієтеся, щоб приїхали і спалили щось, якусь пакость зробили?», – розповів учасник.

Натомість Володимир Гунчик від зустрічі з журналістами відмовився. Мовляв, вже не має ніякого відношення до закупівель.

Однак у переписці з журналістами зазначив, що ніяких погроз з його боку учасникам тендеру не було.

«Дурниці. Я з учасниками торгів не спілкуюсь. Для цього є тендерний комітет», – прокоментував Володимир Гунчик.

Зауважимо, що за останні декілька років на Волині періодично виникають проблеми з харчуванням школярів, які навчаються в районах, уражених радіацією. У Волинській області таких є три: частина Маневицького, Камінь-Каширський та Любешівський.

Останні три роки у цих районах майже завжди перемагала одна й та ж фірма з київським корінням – «Транс Логістик Центр». Як писали в медіа, ця та ще з десяток інших фірм входять до групи «єнакієвських» харчувальників, які пов’язують з екс-нардепом від Партії Регіонів та соратником Віктора Януковича Юрієм Іванющенком (прізвисько «Єнакієвський»).

Ці фірми, працюючи за корупційною схемою, виграють багатомільйонні тендери на харчування школярів та військових, а також на пальне.

У 2016 році депутат Волинської облради Олександр Пирожик звертався до правоохоронців з проханням перевірити на зловживання «Транс Логістик Центр».

Цьогоріч у трьох «чорнобильських» регіонах області перемогу здобула нова фірма – «Атомсервіс» на загальну суму майже 90 мільйонів гривень. Як дослідили журналісти «Волинь24», «Атомсервіс» – фірма-прокладка, яка, очевидно, також входить до оточення «єнакієвських».

ЧИТАТИ ЩЕ: ТЕНДЕРИ НА ОРГАНІЗАЦІЮ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ ПОТРІБНО ВІДМІНИТИ, - КОНСТАНКЕВИЧ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
громада Показати IP 3 Травня 2018 21:59
А пану екс вистачить совісті хоч на сесію з'явитись, він же депутат як ніяк, чи вже забив на це все і свої високі слова?
Валентин Показати IP 4 Травня 2018 06:06
Як він посмів таке робити!? Не тим людям і не з тієї партії допомав!!!
Українка Показати IP 4 Травня 2018 09:16
Та ви усі **** знайшли крайню
АНАТОЛЬ_ БІДЗЮРА Показати IP 4 Травня 2018 09:46
Всі голови ВОДА так "працювали". Жодного винятку. І ця своло***а така ж була. Наха***а і жор***ока. Побачимо як це робитиме О.Савченко.
1941—45 Показати IP 5 Травня 2018 01:59
Камінь-Каширська К*РВА,на автозаводі-повна д:па огірків,і на Волині

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus