USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Торгівля з окупантом не шкодить Україні, - Гунчик підтримав Порошенка

18 Лютого 2017 16:14
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик підтримав думку Президента України щодо того, що торгівля України з окупантами не шкодить державі. Натомість, з його слів, торговельна блокада з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей шкодить тим підприємствам, які на цій території працюють.

Однак надзвичайний стан в енергетиці введений, і область повинна бути готова до будь-яких екстремальних ситуацій, пише Конкурент.

"Блокада внесла свою лепту в ухвалення такого рішення, бо, дійсно, що б ми сьогодні не говорили, але величезна кількість антрацитової групи вугілля поступала на наші ТЕС з окупованої території. Я дивлюся на такі речі досить прагматично. Так була структуризована в той час економіка. Коли торік почалися поставки вугілля по імпорту, теж було багато критики, чому ми закуповуємо вугілля, адже в нас достатньо свого волинського вугілля. Однак тільки дві ТЕС дозволяють використовувати газову групу вугілля. Решта орієнтовані на антрацитову групу вугілля. Тому якщо ми говоримо про значимість слова блокада, питання введення надзвичайного стану, то, звичайно, це значний вплив. Президент України досить чітко аргументував думки багатьох політиків, вказавши на те, що за питаннями блокади проглядаються інтереси нашого північного сусіда, за висловлюваннями деяких політиків чітко видно намагання знову ж таки зворушити ситуацію в парламенті і налаштувати всіх на дострокові парламентські вибори, що внесе дисбаланс в стабільність, яка підтримується в Україні", – зазначив Гунчик.

Голова ОДА підтримує думку президента про те, що ця блокада піде на шкоду Україні.

"Тут треба думати не тільки про маленьку складову енергетики, а в цілому оцінювати, що сьогодні дає блокада. Якщо українські підприємства сплачують податки в український бізнес і там працюють українці, і вони сьогодні будуть змушені зупинитися через те, що ми зайняли таку радикальну позицію, тоді виникає питання: а як же ми, українці, ставимося до тих українців, які сьогодні лояльні до нас, які чекають на визволення територій, які ведуть партизанську війну і надіються на те, що рано чи пізно Україна прожене окупантів", – сказав губернатор.

З його слів, за цим чітко видно її бізнес-інтереси, передусім деяких політиків, які розуміють, що в умовах війни контрабанда, незаконний перетин кордону або лінія розмежування приносить їм величезні статки. Тому, вважає Гунчик, потрібно знаходити компроміс між національними інтересами держави і намаганням політиків підняти свої рейтинги.

"Якихось особливих небезпек для волинського бізнесу немає. Але я закликаю волинян вчасно розраховуватися за спожиті енергоносії, більш інтенсивно впроваджувати енергоефективні заходи, дбати про зменшення залежності від поставок газу. У нас достатньо ресурсів на території Волині, щоб про економіку області говорити, як про енергонезалежну. Бізнес повинен ефективно використовувати свої можливості, коли спадають пікові навантаження, тобто після 20:00 години", – підсумував голова ОДА.

Нагадаємо, 2 лютого депутати Волинської обласної ради звернулись до Верховної Ради, Президента України і Кабміну щодо підтримки торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Проект звернення від імені депутатів вніс голова Волинської облради ради, член президії політради УКРОПу Ігор Палиця.

Він зауважив, що не йдеться про гуманітарні вантажі, адже на тих територіях знаходяться громадяни України. З лютого в ефірі каналу «Нова Волинь» Ігор Палиця нагошував на тому, що Україна повинна припинити купувати вугілля та електроенергію з тимчасово окупованих територій, «тому що так ми фінансуємо тероризм», - зазначив Ігор Палиця та наголосив на необхідності встановити торговельну блокаду.

6 лютого «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» оприлюднило заяву про підтримку торговельної блокади Донбасу. У заяві йдеться про те, що повна блокада обігу товарів між Україною та окупованими районами Донбасу – це один із жорстких і дієвих засобів для зупинки агресора і його поплічників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Лом Показати IP 18 Лютого 2017 16:20
Загроза ,"вашому" бізнесу, а не волинському, вугілля всерівно купуємо по цені Амстердамської біржі, то в чому проблема купувати у другій країні, а в тому що ви всі моло того що в ,,,пушку,, але ще й в крові, настане час що на таких ,,бізнесменів" я буду дивитися в приціл
Анатоль_ Показати IP 18 Лютого 2017 16:30
Гунчик-то Голова!
Анонім до Анатоль_ Показати IP 18 Лютого 2017 17:16
То гол*вка....
Ахванасій до Анонім Показати IP 18 Лютого 2017 18:22
Погано що тільки раз можна плюсанути, а то поставив би з 100500.
До до Анонім Показати IP 18 Лютого 2017 22:07
До того ще і обрізана!!!
*** Показати IP 18 Лютого 2017 16:51
Деб*л
Лучанин Показати IP 18 Лютого 2017 17:04
Так набридло вислуховувати тупі думки цього ......
Петро Показати IP 18 Лютого 2017 17:19
Хай Гунчик поїде в Гаразджу на Алею почесних поховань і там скаже сиротам загиблих - що торгівля з окупантом це благо.
ще не зовсім свідоми Показати IP 18 Лютого 2017 18:11
Якщо виходити із заяв Порошенка та Гунчика, то в Києві потрібно відкрити офіційні торгові представництва ЛНР та ДНР, а на розрізання "лєнточки" запросити Плотницького та Захарченка.
СПОРТ Показати IP 18 Лютого 2017 18:51
НАОБОРОТ БЛОКАДА ЗБІЛЬШИТЬ ПРОДАЖІ ВОЛИНСКОГО ВУГІЛЛЯ ТОРФУ БРИКЕТІВ І Т П
Лучанка Показати IP 18 Лютого 2017 20:41
Настоящий придурок той Гунчик! Вже незнає як догодити Презу. Кошмар! Як може таке говорити губернатор? А син його був в АТО? Терміново відправити батька і сина. Область без нього не згине. Ото ж бо не був в Гараджі на Алеі і не коснулось його особисто. Боже бережи Україну від таких керівників нелюдів що Гунчика що Презика.
Лучанин-1 Показати IP 18 Лютого 2017 21:14
Який брєд він сказав !!!!!!! І як все цинічно!!!!!
Лучанин Показати IP 18 Лютого 2017 22:16
Молодець так тримати .
мама мія Показати IP 18 Лютого 2017 22:21
він не може по іншому говорити, бо в одній бочці горить з Порохом...
Робін Показати IP 18 Лютого 2017 22:25
скоро полетить той гунчик разон з ними усіма!!! ДІСТАЛИ УЖЕ!!!! в країні війна,хлопці гинуть,а вони торгують,концерти проводять,євробаченя!!! вашу м@*ь...... скільки можна вже свої кишені набивати??? всерівно з зобою туди! нічого не заберете...........)))))
1263 Показати IP 18 Лютого 2017 22:26
Який жах! Абслютна втрата реальності у чоловіка.Нічого не зроблено за три роки війни, щоб зробити повний цикл диверсифікаціЇ енергетики. Далі барижать. Продають вугілля Ахметова . Вже набридло навіть пояснювати речі на цю тему. Одним словом, суцільна бридка клептократія. Всі уважно прочитали статтю? Уявіть цю вертикаль губернаторів по всій державі. З такими чиновниками нам ворогів непотрібно.
вітек Показати IP 18 Лютого 2017 23:43
шкодащо нашим краєм керують поплічники лугандонів
патріот Показати IP 19 Лютого 2017 16:06
та краще обмінювати на уголь військову техніку в нас і так іі багато а ім вона пригодиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus