USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гунчик зняв 27 школу з фінансування за кошти ДФРР

28 Лютого 2018 11:33
27 лютого у Волинській ОДА затвердили попередній відбір інвестпроектів, які фінансуватимуться за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Проте з переліку переможців, за який проголосувала спеціальна комісія під керівництвом голови ОДА Володимира Гунчика, виключили школу № 27 у Луцьку.

Про це повідомив депутат Волинської облради Михайло Імберовський на своїй сторінці у Фейсбуці.

З його слів, ще станом на 15:00 школа №27 м. Луцька була у переліку переможців цьогорічного відбору проектів на фінансування із ДФРР (останьою у списку, 14-ою) і він, як член комісії, за такий перелік голосував.

Проте згодом, переглядаючи офіційну інформацію щодо переможців на сайті ОДА, у ІІІ розділі - "У напрямку щодо відповідності пріоритетам, визначеним Державною стратегією розвитку, Стратегією розвитку Волинської області на період до 2020-го року та плану заходів із реалізації стратегії" школи №27 у м. Луцьку не виявилося.

"Володимире Гунчик, це помилка? Чи реальність?" - запитує Михало Імберовський.
Для Волинської області у 2018-му році з Державного фонду регіонального розвитку передбачено 192, 1 млн грн. Спеціальний фонд складатиме 64 млн грн, загальний фонд – 128 млн грн, інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

У розділі «спортивна інфраструктура» оцінювалось 15 інвестпроектів, однак найвищі рейтингові оцінки в межах 72,66 балів до 71,33 балів отримали 4 інвестпроекти. Зокрема це:

Реконструкція НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів з дошкільним навчальним закладом» у селі Вербка Дубівської сільської ради з добудовою спортивної зали, їдальні та будівництвом котельні на вул. Ватутіна в с.Вербка Ковельського району (рейтингова оцінка – 72,666 бали);

Реконструкція стадіону «Дружба» в смт Голоби Ковельського району (рейтингова оцінка – 72,666 бали);

Реконструкція Гірківської школи І-ІІІ ступенів з добудовою класних кімнат, їдальні та спортзалу на вул. Садовій,8 у селі Гірки Любешівського району (рейтингова оцінка – 72 бали);

Капітальний ремонт та облаштування спортивного майданчика із штучним покриттям Турійської ЗОШ І-ІІІ ступенів на вул. Володимирській, 1 в смт Турійськ Турійського району (рейтингова оцінка – 71,333 бали).

Загальний обсяг ДФРР, запропонований заявниками цих інвестпроектів складає 27 млн 240 тис. грн.

У напрямку «енергозбереження комунальних, навчальних, медичних закладів» розглядалося 14 інвестпроектів. Найвищі оцінки у межах 78, 666 балів до 73-х балів отримали 5 інвестпроектів:

Капітальний ремонт Іваничівської центральної районної лікарні Іваничівського району;

Реконструкція школи та дитячого садка у селі Старосілля Іваничівського району;

Капітальний ремонт даху та проведення енергоефективних заходів у НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» по вул. Миру, смт Локачі Локачинського району;

Реконструкція та термомодернізація НВК «Маневицька школа І-ІІІ ступенів №2 ім.Бринського» Маневицького району;

Реконструкція Горохівської школи І-ІІ ступенів ім. І.Франка з добудовою їдальні та залу для занять з хореографії на вул. Лисенка в м.Горохів Волинської області.

Загальний обсяг Державного фонду регіонального розвитку, запропонований заявниками цих інвестпроектів – 26 млн 565 тис. грн.

У напрямку щодо відповідності пріоритетам, визначеним Державною стратегією розвитку, Стратегією розвитку Волинської області на період до 2020-го року та плану заходів із реалізації стратегії розглядалось та оцінювалось 88 інвестпроектів.

Найвищі рейтингові оцінки у межах від 73-х балів до 63,666 бали отримали 13 інвестпроектів.

Капітальний ремонт стаціонарно-лікувального відділення для постійного проживання одиноких непрацездатних громадян та інвалідів району на вул. Прикордонників в с.Гуща Любомльського району (рейтингова оцінка – 73 бали).

Будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у с.Башлики Ківерцівського району (рейтингова оцінка – 72 бали).

Нове будівництво школи на 600 місць в смт Головне Любомльського району (рейтингова оцінка – 69,33 бали).

Підвищення якості та медичного обслуговування населення Ратнівського району шляхом придбання томографа для Ратнівської центральної районної лікарні (рейтингова оцінка – 69 балів).

Будівництво полігону твердих побутових відходів в м. Горохів (рейтингова оцінка – 68,333 бали).

Будівництво дитячого садочка на 105 місць у селі Крупа Луцького району (рейтингова оцінка – 68,333 бали).

Будівництво дошкільного навчального закладу на вул. Молодіжній у с. Дачне Ківерцівського району (рейтингова оцінка – 67 балів).

Будівництво учбових приміщень в комунальному опорному закладі «Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» на вул. Ляшука, 4 смт Луків Турійського району (рейтингова оцінка – 65 балів).

Забезпечення якості та доступності послуг у сфері надання пожежної допомоги на території сільських населених пунктів новоствореної Городищенської сільської об’єднаної громади Луцького району (рейтингова оцінка – 64,333 бали).

Реконструкція частини приміщення школи І-ІІ ступенів НВК у с. П’ятидні Устилузької об’єднаної міської територіальної громади (рейтингова оцінка – 63,666 бали).

Слід зазначити, що цього переліку входять ще три перехідних об’єкти.

Варто зазначити, що окрім цього комісія затвердила і резервний список таких об’єктів. Зокрема це потрібно, аби у випадку зняття фінансування коштів з того чи іншого проекту, економії коштів чи додаткового фінансування була можливість їх реалізувати. До так званого резервного фонду увійшли ті, що були наступні за списком переможців, але не набрали достатню кількість балів під час незалежного оцінювання.

Отож, у розділі «спортивна інфраструктура» до резерву увійшли: реконструкція стадіону у с.Чорторийськ Маневицького району (рейтингова оцінка – 61,333 бали) та реконструкція стадіону в смт Головне Любомльського району (рейтингова оцінка – 57,333 бали ); у розділі «енергозбереження та енергоефективність» – капітальний ремонт шатрової покрівлі школи на вул. Молодіжній, 6 в с. Старі Кошари Люблинецької ОТГ Ковельського району (рейтингова оцінка 52,666 бали) та реконструкція даху загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у с.Овадне Володимир-Волинського району (рейтингова оцінка 51 бал); та до «стратегії розвитку області» – реконструкція дитячого навчального закладу в с.Бузаки Камінь-Каширського району (рейтингова оцінка – 50 балів), реконструкція будівлі клубу під амбулаторію ЗПСМ та дошкільного навчального закладу в с.Штунь на вул.Лесі Українки Любомльского району (рейтингова оцінка – 48,33 балів), реконструкція даху районного будинку культури у м.Володимир-Волинський (рейтингова оцінка – 47, 666 бали).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 2 Березня 2018 13:49
самому бідоласі на хатинку у копачівці не вистачає. яка там школа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus