USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Соціологи не прогнозують «Майдану-3» в Україні

15 Листопада 2016 20:00
Соціологи кажуть, що прагнення опозиційних політичних сил підняти людей на протести зараз приречене на провал, тому акції в українській столиці не приведуть до «Майдану-3».

Про це розповів заступник директора Інституту соціології НАН України Євген Головаха, - пише Politeka в матеріалі «Спецоперація або початок Майдану: хто стоїть за протестами і чим вони можуть закінчитися».

«Протестні настрої є - це факт, але відображають їх дані акції - ще питання. Протестні настрої явно не досягли критичного рівня, тому за всіма оцінками, нинішні акції більше нагадують технічні заходи», - заявив він.

А ось заступник голови Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький бачить в акціях спроби опозиції скористатися невдоволенням українців і прийти до влади.

Цим експерт відкидає «руку Москви» в протестах та також вважає, що до «Майдану-3» вони не приведуть.

«Рушійна сила Майданів - це молодь, а зараз виходять люди передпенсійного та пенсійного віку. Майдани так не відбуваються. На них спочатку виходять самі люди, а потім туди приходять політики. А зараз ошуканих вкладників швидше найняли ті, у кого гроші якраз є », - вважає Голобуцький.

Разом з тим, гучну заяву зробила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко. В ефірі телеканалу 112 вона заявила, що ніякої операції російських спецслужб щодо дестабілізації ситуації в Україні «Шатун» не існує.

«Не існує ніякого підкупу. Вони приїхали сюди за своєю останньою копійкою, яка пропала в банку. Вони приїхали сюди закликати всю країну боротися і захищати свої права», - заявила Тимошенко.

«Я думаю, що ви мудрі люди, тому що розумієте, що ніякої операції «Шатун» не існує. Ніякого підкупу тих нещасних людей, у яких навіть останні гривні забрала банківська система. Не існує ніякого підкупу. Вони приїхали сюди за своєю останньою копійкою, яка пропала в банку. Вони приїхали сюди закликати всю країну боротися і захищати свої права», - заявила Тимошенко.

Раніше в БПП і НФ попросили у лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко роз'яснити позицію партії і пояснити участь Савченко в мітингах ошуканих вкладників.

Нагадаємо, в СБУ заявляли, що РФ готує провокації з метою організації дострокових парламентських виборів в Україні. Старт зазначених дій, як повідомили у відомстві, запланований на 15 листопада зі всеукраїнської акції протесту банківських вкладників. За даними спецслужби, в подальшому, з 17 листопада, основний акцент протестних акцій буде зміщуватися на питання підвищення тарифів, і протест нібито повинен перерости у блокування урядових структур, розширення претензій і вимог до влади.

У СБУ розповіли, що мають документи, що свідчать про план дестабілізації ситуації в Україні в листопаді, який має назву «Шатун». За даними відомства, цю інформацію підтверджує, зокрема, листування, вилучене з поштової скриньки радника президента РФ Владислава Суркова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Кастрюлька Показати IP 15 Листопада 2016 20:38
Поки а гамерецi печенек не напечуть- нiякого майдану не буде
Всезнайко до Кастрюлька Показати IP 15 Листопада 2016 21:43
А їх не напечуть, бо Трамп.
Анонім Показати IP 15 Листопада 2016 21:20
Все буде гаразд. Майдан не буде буде поста за втрачені життя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus