USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З пам’яттю про подвиги батьків: у Луцьку – театрально-спортивне дійство для дітей загиблих Героїв. Фоторепортаж

18 Грудня 2023 14:49
У всіх дітей Новий рік асоціюється з казковою атмосферою та подарунками. Але в суворих українських реаліях є малеча, яка зустріне його з гіркотою на душі. Це діти полеглих у російсько-українській війні захисників, Героїв-волинян – дітей Небесного Легіону.

Щоби бодай трохи підтримати сім'ї, які втратили близьку людину, у Луцьку для трьохсот дітей з Волині влаштували театрально-спортивний захід. За сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» 16 грудня вони відвідали лялькову виставу, взяли участь у спортивних естафетах та отримали новорічні подарунки.
Читати ще: Вистава, подарунки та оздоровлення: сім’ї загиблих Героїв відпочивали в таборі на Волині. Фото

Наймолодші дітлахи розпочали день у Волинському академічному обласному театрі ляльок. Там актори показали різдвяно-новорічне дійство «Як щира дружба і віра в диво холод перемогли». Маленькі гості, розгадуючи загадки, прямували на зустріч до Святого Миколая, який помолився за перемогу України. Подарунком від казкового персонажа стала прем’єра вистави «Велика мрія маленької ялинки» за твором Ганса Крістіана Андерсена.
Читати ще: Магічний циліндр, силач і фокуси: у Луцьку діти захисників України побували на театрально-цирковому шоу. Фото

Очільник Волинського театру ляльок Вадим Хаїнський розповів, що актори відчувають підвищену відповідальність, виступаючи перед дітьми полеглих Героїв.

«Ми постійно викладаємося на повну, але коли розуміємо, що це діти захисників, то хочеться приділити їм якомога більше уваги, дати тепла та любові, щоб вони поринули в казку. Намагалися в театрі створити казкову атмосферу, зробили чимало красивих локацій, аби саме перебування тут надихало і створювало хороший настрій», – відзначив Вадим Хаїнський.
Читати ще: У Луцьку для дітей з аутизмом влаштували веселі старти та вручили їм подарунки. Фото

Для більш старших дітей у той час в обласній ДЮСШ фахівці Луцького міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провели низку спортивних вправ. Біг, стрибки, гра з м’ячем – усе для покращення фізичного розвитку. Малеча після перегляду вистави також приєдналася до активностей.
Директорка центру «Спорт для всіх» Наталія Назарук пригадала, що нещодавно вони із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» проводили спортивні заходи для дітей, які потребують найбільшої уваги. Але, з її слів, нізащо не можна забувати про дітей воїнів, які віддали життя за мир в Україні, тому для них теж влаштували активності.

«Запропонували дітям спортивні вправи, поділивши їх на дві групи. Для старших ускладнили естафету, для менших спростили. Зробили все для того, аби вони попрацювали індивідуально та в парах. Їхні усмішки й щасливі очі – найбільша вдячність для організаторів», – зауважила Наталія Назарук.
А кульмінацією театрально-спортивного дня стало вручення подарунків, які для дітей підготували благодійники. Зокрема, новорічні солодощі передав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Голова правління Фонду Катерина Шкльода наголосила, що сьогодні всі повинні допомагати Збройним силам України, які боронять державу, і водночас вшановувати й пам’ятати тих, хто віддав за нас найдорожче – власне життя.
Читати ще: Бути активним студентом можна і на пенсії: у Луцьку пройшов «День здоров’я» для тих, кому за п’ятдесят. Фоторепортаж

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з багатьма іншими організаціями зробили новорічні заходи для дітей Небесного Легіону. Ми намагаємося показати їм нашу турботу, показати, що вони не самі. Маємо пам’ятати подвиг їхніх татусів чи мам, які вже не зможуть бавити цих дітей, – закцентувала Катерина Шкльода. – Завдання кожного з нас – якомога більше допомагати Силам оборони, щоб зупинити страшну навалу, аби більше ні в кого виникало бажання зазіхати на нашу країну».
Усі причетні до організації заходу зазначають, що важко втамувати гіркоту в душах цих дітей, однак варто підтримувати їх, роблячи якісь мінімальні приємні речі. Подібні ініціативи продовжать влаштовувати в Луцькій громаді надалі.

Як ми писали, у вересні на Волині для сімей загиблих та безвісти зниклих у російсько-українській війні військовослужбовців організували десятиденний психологічно-реабілітаційний табір «Карапузи в Замлинні». До таборування долучилися понад 20 дітей віком до шести років та їхні мами.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus