USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Гуртожиток «Електротермометрії» не викуплятимуть за кошти Луцька

12 Січня 2017 16:39
Депутати Луцької міської ради не проголосували за те, аби виділити по 23 тисячі гривень на викуп 108 кімнат для мешканців гуртожитку, який належить «Електротермометрії».

Про це стало відомо під час 17-ої позачергової сесії Луцької міської ради.

Мешканці гуртожитку на бульварі Дружби Народів, 4 вже десять років не можуть приватизувати житло. Із тим, щоб лучани все ж змогли, як це дозволено законом, безплатно отримати у власність помешкання, де живуть їхні сім’ї, члени виконкому звернуться до власника гуртожитку – ПАТ «Електротермометрія».

У червні 2014 року депутати проголосували за те, щоб гуртожиток, який належить ПАТ «Електротермометрія», передали у комунальну власність. Лучани зверталися й до обласної ради, побоюючись, що їх кімнати можуть продати «лівим» людям, і вони опиняться без даху над головою.

А навесні 2015 року стало відомо, що конфлікт досі не вирішили. З огляду на це, депутати Луцької міської ради з групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов та Ігор Поліщук домалагися в судовому порядку виключення гуртожитку з статутного фонду підприємства. Проте, суди програли.

Депутат Євгеній Ткачук заявив, що разом з колегами-депутатами близько 5 років намагаються допомогти людям, проте всі суди програли і 108 сімей не можуть викупити власне житло.

«Це по 23 тисячі на кімнату. Якщо ми в мільярдному бюджеті міста закладемо кошти і допоможемо людям – це буде реальна допомога. Якщо ми 200 мільйонів боргу гасили минулого міського голови – то це нормально. А тут допомогти не можемо», – каже депутат.

Його підтримав депутат Микола Яручик, зазначивши, що це болюче для мешканців гуртожитоку.

Депутат Олександр Кравченко зазначив, що на його думку, мешканці гуртожитку теж мали б вкласти свої кошти для приватизації.

«Якщо взяти на рік кредит, то це по 1,5 тисячі на місяць на сім’ю буде. А міськрада покрила б відсотки по кредиту», - запропонував Кравченко.

Депутат Борис Смаль запропонував визначити, хто саме потребує допомоги у викупі кімнат через департамент соцполітики, аби допомога була дійсно адресно.

Цю думку підтримав Ігор Поліщук. Мовляв, аби рішення було оптимальним, потрібно визначити, які сім’ї мають можливість викупити кімнати самостійно, а кому дійсно не вистачає коштів.

Погодився з тезою і міський голова Микола Романюк, назвавши його «скринею Пандори». Мовляв, мешканці інших «проблемних» гуртожитків будуть вимагати, аби і їх кімнати викупили для них з міської казни.

Відтак, міський голова запропонував створити робочу депутатську групу та детальніше вивчити можливі шляхи вирішення проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 12 Січня 2017 22:05
А чому Яручику та Женіку не допомогти людям з власної кишені,а не за рахунок бюджету - земельки ж нахватали в місті то допоможіть
123 Показати IP 12 Січня 2017 23:48
С сегодняшнего дня цена выросла...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus