USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанам хочуть повернути гуртожиток. ОНОВЛЕНО

7 Червня 2015 12:53
Депутати Луцької міської ради з групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов та Ігор Поліщук будуть домагатися в судовому порядку виключення гуртожитку з статутного фонду підприємства ПАТ «Електротермометрія» для того, аби його мешканці могли безоплатно приватизувати житло.

Про це стало відомо під час зустрічі народних обранців з жителями гуртожитку.

Гуртожиток, що на бульварі Дружби народів, 4 побудували ще у 70-ті роки під час забудови району ДПЗ. Квартири в ньому призначалися для працівників «Термометрії», а нині тут проживає 100 сімей. Як розповів Андрій Осіпов, під час приватизації державного підприємства в 90-ті роки, в його статутний фонд включили і гуртожиток, що суперечить чинному законодавству.

Мешканці вже намагались повернути собі гуртожиток у 2007 році. Тоді прокурор Луцька подав позов в інтересах жителів до адміністративного суду. Суд першої інстанції задовільнив його, після чого «Електротермометрія» подала апеляцію. В ході її розгляду, попереднє рішення суду скасували, а провадження закрили. Причиною цьому стала позиція суду в тому, що ця справа – не адміністративна, а господарська, адже йдеться про питання оскарження права власності на майно. Проте, зі слів Осіпова, ситуацію можна було дуже легко вирішити:

«Все що було потрібно – це подати такий самий новий позов, тільки написати його не в порярку адміністративного судочинства, а в порядку господарського. Зрозуміло, що прокурор, скоріше за все, був зацікавлений, а тому цього не зробив».

Мешканці гуртожитку пригадують, що напередодні виборів до Луцької міської ради допомогти у вирішенні питання обіцяв депутат Євген Ткачук. Мовляв, навіть ходив про щось домовлятися з власниками підприємства. Проте, за рік часу справа так і не зрушила з мертвої точки – житло працівникам заводу так і не вдалося повернути.

Аж через 8 років після першого суду мешканці гуртожитку звернулися з проханням про допомогу до комісії з дотримання прав людини Луцької міської ради, до якої і входять Андрій Осіпов та Ігор Поліщук. Під час виїзного засідання юрист підприємства переконував в тому, що «всі суди давно виграли», а також обіцяв надати необхідні документи. Проте, зі слів Андрія Осіпова, все це виявилось фарсом – жодних документів депутати не дочекались ні за тиждень, ні за три.

Депутат стверджує, що згідно з судовою практикою, яка склалась в Україні та конкретно в Луцьку, гуртожитки не можуть входити до статутних фондів акціонерних товариств – це однозначне рішення судової влади. Депутати з групи «Новий Луцьк», які є юристами за освітою, запропонували жителям гуртожитку скласти судовий позов.

«Ми з Ігорем Поліщуком підготуємо позов та виберемо серед вас 5-7 людей, які його підпишуть. І звернемось з цим позовом до Луцького міськрайонного суду щодо оскарження рішення Фонду держмайна від 1991 року про передачу в статутний фонд ПАТ «Електротермометрія» цього гуртожитку», - розповів Андрій Осіпов.

До слова, підприємство вже пропонувало людям приватизувати свої оселі. Проте, за ринковими цінами, а це – близько 500 доларів за 1 квадратний метр. Тобто, кожному жителю прийшлося б викласти від 8 до 10 тисяч доларів. Скасуванням рішення Фонду держмайна та повернення гуртожитка у законну власність міста Андрій Осіпов та Ігор Поліщук хочуть добитися того, щоб люди могли приватизувати житло безплатно.

Для більш ніж 250 жителів гуртожитку сума в 8-10 тисяч доларів (170 – 220 тисяч гривень) є непідйомною, адже на підприємстві, якому незаконно належить гуртожиток, місяцями боргують і без того мізерну зарплату. Нагадаємо, у грудні 2014 року працівників обурила заява голови облдержадміністрації Володимира Гунчика про те, що заборгованість по зарплаті працівникам ліквідована, тому люди зібрались на мітинг. Натомість, в грудні працівники говорили про те, що останнього разу бачили гроші лише за вересень, і то – частину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ПІАР Показати IP 6 Червня 2015 13:09
Осіпов ти як адвокат в законах путаєшся не говорячи вже про таку важливу справу.На рахунок подання позову в господарському процесі ти прав .Але ти забув про рішення міськради часів Шиби.Як раз в судових позовах поперніх воно і стало зашморгом на шиї мешканців.Окрім того, така справа розглядається близько 2 років, тому до виборів ти мешканцям допомогти не зможеш,а вот пропіаритись ну звісно ти мастак
Антипіар до ПІАР Показати IP 7 Червня 2015 15:21
Партыя "Батькывщина" обіцяла допомагати, але бачимо, що насправді допомагають, ті, хто вийшов з цієї партії обіцяльників і кар'єристів. Така правда, їх цікавили посади і зиск. Це побачили по їх ПЛОДАХ. Любителі теплих і зручних крісел Пустовіти (одного вже зловило СБУ на хабарах), Григоренки і т.п.
123 Показати IP 6 Червня 2015 13:20
Какой луцкий суд, когда есть решение верховного суда?
Міст Показати IP 7 Червня 2015 13:01
А чого ж ці два депутати раніше не обіцяли допомогти? Просто й вони до виборів готуються. Навішають лапши на вуха людям. Подадуть в суб, програють його успішно (як це в Осіпова завжди бува) і будуть казати, що закони у нас погані чи керівництво Електрометрії перешкоджає
Мирко Показати IP 7 Червня 2015 13:03
А Осіпов вже сюди прийшов. Ходить і піаритться людина. Та хоч би щось зробив нормально. Ткачук для свого округу вирішив багато проблем. Але він не всесильний і не обіцяє людям нереальних речей
лох до Мирко Показати IP 7 Червня 2015 13:11
Хочеться в міськраду ще на один термін. Краще б відзвітувалися, що зробили за попердній. Дупутати хитро.....
оля Показати IP 7 Червня 2015 13:34
Бридкі ці політичні ігри. Людей дурять, баки забивають і використовують ради своїх політичних амбіцій. Не факт, що їх проблеми вирішать, але попіаряться, використовуючи людські почуття і емоції.
лучанка Показати IP 7 Червня 2015 14:06
І тут ви побачили лише негатив у пана Осіпова. Якщо він турбується про такі важливі питання для простих людей, то це ж чудово! Не собі ж хоче квартиру приватизувати!
123 Показати IP 7 Червня 2015 14:12
В даному гуртожитку проживає половина мешканців,що є працівниками підприємства всі решта "чужі" які немають відношення до підприємства.І ніякої заборгованості по зарплаті немає. А шановні депутати краще б допомогли зобов'язати будівельників брати лічильники на підприємстві,щоб була робота.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus