USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гузь не вибачатиметься перед «Словом Волині»?

12 Червня 2012 18:37
Колективу газети «Слово Волині» і депутату обласної ради Ігорю Гузю порадили дотримуватися депутатської та журналістської етики у своїх діях, аби між ними не траплялося конфліктів на кшталт того, що виник у квітні під час приїзду на Волинь нардепа Лесі Оробець.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю Волинської облради 12 червня.

Члени комісії розглянули звернення колективу газети «Слово Волині», у якому журналісти звертаються до депутатів з проханням «зобов'язати депутата Волиньради Ігоря Гузя публічно вибачитися перед працівниками газети «Слово Волині». Як зауважила запрошена на засідання комісії головний редактор видання Наталія Шепель, діловій репутації газети було завдано шкоди, отож, якщо обранець громади не вибачиться, колектив «Слова Волині» залишає за собою право звертатися до суду задля захисту честі та гідності її колег і видання загалом.

Водночас Шепель додала, що її підлеглі не мали наміру переслідувати Ігоря Гузя, коли той разом з нардепом Лесею Оробець проводив зустрічі з мешканцями 21 виборчого округу. Втім, Гузь, за словами Шепель, «використав трибуну обласної ради, щоб розповісти, що його переслідували молодики з характерною зовнішністю».

«На цій сесії пан Ігор згадав газету «Слово Волині» і після обіду на нашу електронну пошту прийшли фото цих людей, які є нашими журналістами. Я вважаю, що неетично називати наших працівників злочинцями. Тому нашій репутації нанесено шкоду і ми хотіли би, щоб пан Ігор вибачився у такій же формі перед нами на сесії обласної ради. Хочу сказати, що журналіст має право відкрито здійснювати записи з застосуванням різної техніки на будь-яких відкритих заходах» - зауважила головний редактор видання.

Тим часом Ігор Гузь висловив свою позицію щодо подій 22 – 23 квітня. Він нагадав, що цими днями разом з колегою по партії, нардепом Лесею Оробець проводив зустрічі з мешканцями поліських районів.

«У Шацьку завітала невідома особа і почала знімати. Її попросили назватися, але вона відмовилася, але ми не заборонили знімати. Але побачили, що цей автомобіль пересувався за нами не лише під час зустрічі з депутатами. Я звернувся з цього приводу із депутатським запитом під час сесії. На жаль, мої колеги з обласної ради не підтримали цей запит. 25 квітня Леся Оробець подала депутатське звернення до Генпрокуратури щодо встановлення цих осіб. Там відповіли, що то не у їх компетенції й порадили звернутися до МВС. Я сподіваюся, що правоохоронні органи невдовзі нададуть інформацію народному депутату Лесі Оробець», - пояснив Ігор Гузь.

Обранець громади також відзначив, що «у цьому питанні є політична складова», адже «як стверджують у ЦПАВК (Центр політичного аналізу і виборчого консалтингу – «ВН»), це видання окрім висвітлення широкого спектру подій в області, буде друкованим агітаційним елементом для виборчої кампанії співвласника групи компаній «Континіум» Степана Івахіва».

На запитання членів комісії, чи створювали журналісти «Слова Волині» публікації на теми, які стосувалися б заходів за участю Гузя і Оробець 22-23 квітня, Шепель відповіла «ні». Водночас додала, що на сайті газети «Слово Волині» є відеоматеріали з цих подій.

Завершив обговорення голова комісії Володимир Навроцький. Він зауважив, що постійна комісія облради з питань депутатської діяльності «не може виступати арбітром» в цій ситуації. «Погарячкувала одна й інша сторона, на мою думку» - заявив Навроцький.

Зрештою, депутати вирішили взяти до відома інформацію і порадили Гузю й колективу «Слова Волині» дотримуватися депутатської та журналістської етики у своїх діях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
член Показати IP 12 Червня 2012 19:49
"Слово Волині" - це тимчасовий (на період виборів) прищ на дупі. Це не газета, а щось середньє між ... і ... .
кореспондент до член Показати IP 13 Червня 2012 09:52
Ваше ім"я відповідає думкам))) а якщо мова про вашу дупу, то болітиме вона дуже довго
журналіст до член Показати IP 13 Червня 2012 11:33
100% чергова газетка для розкрутки чергового олігарха, який, прийшовши у ВР вчергове забуде про людей, які його обрали
Лучанка до член Показати IP 13 Червня 2012 11:35
А в чому проблема? Якщо це були журналісти, то чому вони не представилися? А якщо не представилися, то значить то ніякі не журналісти і Гузь правий
))) до Лучанка Показати IP 13 Червня 2012 17:24
не опускайте личностный фактор. будь там немного другая редакционная группа, инцидента не было бы как такового. в целом вообще не понимаю, зачем было развозить такой шкандаль и теперь оскорблять людей, работающих в абсолютно качественной газете. вопящие про продажность журналюг, конечно же, все как один целочки.
Волинянин до член Показати IP 13 Червня 2012 11:37
Влада вирішила "мочити" опозиційного політика. Прикро що робиться це руками журналістів
кореспондент до Волинянин Показати IP 13 Червня 2012 13:55
щось мені підказує, що панове Лучанка, Волинянин і "иже с ними" ой які небайдужі (та й не об"єктивні) до цієї ситуації))) чого б це?
Микола Петрович до член Показати IP 13 Червня 2012 11:39
От мені цікаво. Вибори закінчаться. Звільнить Івахів своїх "журналістів" і шо далі? Як ці люди, які пишуть відверту заказуху будуть волинянам в очі дивитися? На кого далі працюватимуть?
))) до Микола Петрович Показати IP 13 Червня 2012 17:26
эти люди за 15 лет в журналистике сделали себе такое имя, что их с руками оторвут. к тому же не факт, что издание закроют. а выборы - это так... временно... постоянно...
Л А Д О М И Р Показати IP 12 Червня 2012 20:45
Що за хлам?? Кому це потрібно? Хто такі гусь та горобець???
Іван Показати IP 13 Червня 2012 08:13
"Журналісти" 2 дні їздили по всій області за депутатами-опозиціонерами, знімади, записували, але жодного матеріалу не опублікували. Виникає питання - а з якою метою тоді метою вони це робили?
для Івана до Іван Показати IP 13 Червня 2012 09:52
1. http://slovovolyni.com/ukr/top7/500/ 2. http://slovovolyni.com/ukr/video/
Іван до для Івана Показати IP 13 Червня 2012 11:28
І до чого тут ці посилання? Тут новини про скандал датовані 12 червня 2012 року. А де матеріали про зустріч Гузя і Оробець із волинянами?! Чи журналісти їздили шоб спричинити скандал і потім про нього писати?
Всезнайко Показати IP 13 Червня 2012 08:44
Кружечка з гуманітарки...
Психіатр Показати IP 13 Червня 2012 09:01
Шановні журналісти! Вам ненадоїло писати за цього дибіла Гузя?
Ігор до Психіатр Показати IP 13 Червня 2012 12:43
Психіатр! Ти з якої палати?
Іра К. Показати IP 13 Червня 2012 09:34
Як же дістав цей невдаха. Прикро за окремих його вже давно не "побратимів", які роблять БАНДЕРШТАТ а Гузь тільки використовує це для свого пЕару. Не кажучи про інше лайно.
Коля Показати IP 13 Червня 2012 09:43
Гузь просто маніпулятор, сам нічого не робить за те створить конфлікти і вже пише про це преса. Да нехай іде працювати на завод! А не в політику подався!
Вчитель до Коля Показати IP 13 Червня 2012 11:31
Це ти із заводу пишеш тут коментарі? У всіх роботяг перекур, а Коля вирішив в неті посидіти із свого заводського Айпада)))
Комсомол. Показати IP 13 Червня 2012 11:58
Ветряная мельница и клоун!!!!
07 Показати IP 13 Червня 2012 13:02
Ледацюга-Бездар -Альфонс -Продажна шкура-Брехун це Гузь.
Цензура не спить ) Показати IP 13 Червня 2012 20:56
Чому мій коментар не враховано???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus