USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лісники, свині та лучани за парканом: у Луцьку добу чекали Порошенка, який так і не приїхав. Репортаж

15 Березня 2019 12:58
Більше доби Луцьк не знав спокою: спочатку в місті з’явилось 15 білбордів «Зустрінемо Україну без пороху», а за день до візиту Петра Порошенка невідомі в центрі міста розвісили 30-метровий банер «Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР». Після цього – день очікування на президента в оточеному правоохоронцями центрі міста. Але гарант, чомусь, так і не приїхав – його борт приземлився в Луцьку ввечері і президент спішно поїхав до Ковеля, де вже півтори години на холоді його чекала заздалегідь звезена автобусами масовка.

Але, про все по-порядку…

Ще з вечора 13 березня працівники поліції та силовики частково перекрили рух з вулиці Глушець до центру міста. Досить активний рух спостерігався і на Театральному майдані. Так, нібито до візиту гаранта центр міста чистили, мили й прибирали, а на територію поблизу Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка почали звозити експонати для виставки досягнень лісового господарства.

Однак, й досі зовсім незрозумілим є те, на яку ж аудиторію розрахували і для кого створили цю виставку? Для лучан чи для пана Президента, а може для поліції та силовиків?
На перший погляд, захід цілком вписувався у контексті підготовки до Всеукраїнського IV з’їзду лісівників, яких привезли до Луцька чи не з кожного куточка України. І все було б добре, якби не одне «але»: ні звичайних лучан, ні представників преси на виставку не пропустили. «Чекайте, приїде Порошенко, тоді й відкриємо», – відповідали охочим порозглядати та придбати продукцію із дарів лісу лучанам.
ЧИТАТИ ЩЕ: ПОРОШЕНКО З ПЕРЕДВИБОРЧИМ ВІЗИТОМ – НА ВОЛИНІ. ТРАНСЛЯЦІЯ

Проте гарно впорядкований «селфі-майданчик» так і залишився порожнім.
До слова, попри те, що відразу декілька волинських ЗМІ та поліція повідомили про візит президента на Волинь, офіційно про план заходів, розклад зустрічей та місця відвідування гарантом області не повідомили.

Однак, враховуючи величезну кількість силовиків, поліцейських, а також снайперів на дахах багатоповерхівок біля Театрального майдану, можна було з впевненістю сказати – Президент приїде!
Тож, 14 березня, почувши про те, що Луцьк навідає Петро Порошенко, люди почали «підтягуватись» на Театральний майдан – кожен зі своєю метою. Хтось із цікавості.
Хтось, аби висловити невдоволення.
Були й люди, які прийшли підтримати Президента. Як, до прикладу, ось ця жінка, яка «била себе у груди», мовляв, «прийшла вклонитися Президенту, адже той поставив країну на правильні рейки».
До слова, ця ж пані у натовпі поводила себе досить агресивно. Зокрема, вона і ще декілька розлючених пенсіонерок накинулись на людей, які очікували на Порошенка з плакатами «Пане Порошенко, хто відповів за Дебальцеве?», «Порошенку перший строк замість другого терміну», «Я не обираю мародера» та іншими.
Окрім того, вона вступила в словесну перепалку, а згодом ще й «пошарпалась» із чоловіком, який, на противагу їй, не підтримував нинішнього очільника держави, оскільки втратив у Іловайському котлі двадцятирічного племінника Дмитра Брика.
Ймовірно, жінку розлютило те, що інші чоловіки із натовпу за те, що остання кидалась на плакати та рвала їх, обізвали її «тузиком» і «таксою» (див. на відео, – ред.)
Слово за словом, розпочалась шарпанина. На захист прихильниці Порошенка прийшли працівники поліції. Вони намагались забрати чоловіка із собою, але за нього заступились люди.
Біля дошки Героям Небесної сотні обурений лучанин розплакався. Його заспокоїли та забрали геть.
Незважаючи на дощову погоду, на Театральному майдані зібралось чимало людей. Деякі з них стояли окремими групами й тримали в руках повітряні кульки у вигляді героїні відомого дитячого мультика Свинки Пепи. Щоправда, окремі із них ховали свої обличчя від фотокамер за тими ж кульками.
Та що там повітряна Пепа! Двічі на головний майдан Луцька «приходили» й справжні свині. Так, волинянин приніс на зустріч із президентом порося. Чоловік розповів, що це – «малий Свинарчук» і він його хоче подарувати президенту. «Надоїла ця брехня та корупція», – пояснює чоловік, зазначаючи, що має на увазі розкрадання армії сім’єю Свинарчуків-Гладковських, які є бізнес-партнерами Петра Порошенка. Проте реалізувати задумане чоловіку не вдалося – його під руки вивели з площі правоохоронці.

Згодом на Театральний майдан Луцька привели уже другу за день свиню. Кабанчик у підгузку голосно кричав та опирався, привертаючи увагу перехожих. Його власника також затримали працівники поліції й провели із ним профілактичну бесіду.
Варто зауважити, що близько 15-ї години на Луцький військовий аеродром прибули два вертольоти. Однак, як виявилось, ними прилетів не Петро Порошенко. Щоправда, близько 18-ї години гелікоптер президента таки приземлився на тому ж аеродромі, але до лучан очільник країни так і не доїхав. Проігнорувавши і з’їзд лісівників, і «виглянцовану» виставку, потенційних виборців та їх опонентів, Порошенко із летовища вирушив просто на Ковель, оминаючи Луцьк.
Тож, як кажуть в народі «облизавши макогона», поспіхом почали звертати й турнікети, й з’їзд лісівників, й виставку, вхід до якої «звичайним смертним» відкрили лише близько 19-ї години, коли надворі почало сутеніти.
Зі слів учасників виставки, які їхали до Луцька з намірами не лише «позувати» перед президентом, а й реалізувати власну продукцію, цей захід став «поки що найбільшим розчаруванням року». Адже ні змучені очікуванням містяни, ні, власне, самі лісівники не хотіли нічого, окрім як покинути Театральний майдан, на якому вони перебували не менш, ніж десять годин поспіль.

Фото та текст - Вікторії Семенюк

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Любі свині Показати IP 15 Березня 2019 13:14
Ноу комент....
укринець Показати IP 15 Березня 2019 13:33
яка грязь скрізь не прйти не проихати
я Показати IP 15 Березня 2019 13:51
У матері-чорна хустина, У батька- сива чуприна, Їх єдиного сина Забрала сира могила. Був він хорошим хлопцем, Розумним , добрим, красивим. Серце в дівчат завмирало, Коли його зустрічали. Та ворог прийшов в Україну, І хлопець у бою загинув. Привезли його побратими І закопали в могилі. Мати враз посивіла, Вірити в смерть- не хотіла. Хто б в це повірив, Що в мирний наш час Ворог війною піде на нас. Що землю нашу сплюндрує Вини він своєї- не чує. Щоденно ростуть могили І діти малі всиротіли. Калік ...їх уже не злічити, Як їм на світі цім жити?
лучанка до я Показати IP 15 Березня 2019 14:11
Майже одні пенсіонери. Необхідно терміново обмежити виборче право віковим цензом, бо країна, де найактивніші виборці пенсіонери, не має майбутнього.
до лучанка до лучанка Показати IP 15 Березня 2019 14:40
А хто заважає вам молодим бути активними?
лучанка до до лучанка Показати IP 15 Березня 2019 15:57
Молодь дійсно політично пасивна. Але зменшити кількість виборців за рахунок пенсіонерів потрібно. Став "іждівенцем"-все, ніякого права голосу. А то в перших рядах, активісти. ЗА 100 грн проголосують за чорта лисого.Краще менше ,та краще.
Лучанка до лучанка Показати IP 15 Березня 2019 14:51
А молодь взагалі не цікавиться виборами
777 Показати IP 15 Березня 2019 14:04
Шкода змучених людей.
Рожищанин Показати IP 15 Березня 2019 14:25
Працівники ОДА і РДА знов ідуть у Киів, з порохом зустрітись
БєльскаЯ Показати IP 15 Березня 2019 14:26
Опустили луцьких чиновників по повній
папа Франциск Показати IP 15 Березня 2019 14:36
“Краще бути атеїстом, ніж ходити до церкви і зневажати ближніх” – папа Франциск Людям не обов’язково сповідувати певну релігію, ми повинні жити в гармонії з собою і навколишнім світом, нам потрібно прийняти той факт, що всі люди різні, і кожен має право на свою точку зору. Не головне дотримуватися обрядів, а чинити добрі справи, допомагати тим, хто цього потребує. Навіть звичайнісінька посмішка здатна змінити чиєсь життя.
Михайлович до папа Франциск Показати IP 15 Березня 2019 14:57
Люби Бога всім своїм єством,і ближнього як самого себе.
Михайлович до папа Франциск Показати IP 15 Березня 2019 14:57
Люби Бога всім своїм єством,і ближнього як самого себе.
Андрій Показати IP 15 Березня 2019 15:47
Президент не купився на підготовлену місцевою владою провокацію.
Позорники Показати IP 15 Березня 2019 16:23
Лісники-позорники-масовщики-тридцятигрошовники. Просрали весь ліс - пустили на щепу, але за кожного пеньочка прийдеться відповідати. біжіть, хлопці, біжіть!!!!!
картопля Показати IP 15 Березня 2019 16:26
хто варив учасникам вчорашнього забігу картоплю та жарив котлети? через тендер? за які ши-ши?
Луцьк Показати IP 15 Березня 2019 17:15
Молодець Порошенко! За нього голосував і буду .
ххх до Луцьк Показати IP 15 Березня 2019 22:12
за тобою першим і прийдуть.......подумай.....
скептик Показати IP 16 Березня 2019 23:55
ніколи не голосував за пороха і не буду бо не хочу плюндрувати свою совість

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus