USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Гвоздиками та піснею вітали волинських ветеранів, які півпенсії тратять на ліки

7 Травня 2015 14:40
Ветеранів з Днем пам’яті та примирення та Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні привітали волинські владці ветеранів.

Привітати ветеранів приїхали очільник облради Валентин Вітер, заступник голови ОДА Світлана Мишковець, заступник Луцького міськогоіського голови Юрій Вербич, очільник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк та директор «Волиньфарму» Михайло Півнюк. Зібрали ветеранів у актовому залі госпіталю для інвалідів війни сьогодні, 7 травня.

«Я пишаюсь тим, що ми є вашими нащадками і радий, що ми є вашими сучасниками. Адже можемо послухати поради, розповідь про те, як ви пережили важке горе – війну. Наш особливий і священний обов’язок - турбота про вас і ваше життя. Хочеться, щоб слово «нацизм» більше ніколи не було на слуху, але разом з тим, хочеться, щоб люди пам’ятали що таке людиноненависництво. Ваша мужність і подвиги, ставлення до життя – найбільше багатство нашої України», - привітав присутніх голова облради Валентин Вітер. Він додав: цьогоріч святкування скромніше, аніж завжди. Бо в Україні знову гуркоче війна. Там гинуть молоді хлопці – чиїсь діти та онуки. Відтак, він попросив ветеранів стати духовними наставниками для молодих.

Вітальне слово виголосила і Світлана Мишковець.

«Тоді було тяжко, і зараз настали тяжкі часи. Але знайте одне: ми вас любимо, шануємо, пам’ятаємо. Сталося так, що поряд з вами в цьому госпіталі лікуються хлопці, яким по 20-30 років. Вони пройшли пекло сучасної війни», - додала вона.
На цих словах, в очах у присутніх заблищали сльози. Адже одне – знати, що ти пережив весь жах, а друге – усвідомлювати, що хтось, у кого попереду все життя, у ці хвилини зазирає в очі ворогу і бачить пекло війни.
До слова, напередодні Дня Перемоги владці подарували обласному госпіталю ветеранів два небулайзери і медикаменти на 20 тисяч гривень. Проте це не покриває всіх проблем, зауважив голова обласної організації ветеранів війни і збройних сил Леонід Корчук. Він пояснив: багато хто з членів організації скаржиться, що медикаменти в аптеках стали дуже дорогі. Декому пів пенсії треба викласти за ліки. Відтак, він попросив вирішити питання, як допомогти ветеранам, які не мають змогу придбати дорогі медикаменти.

Потому ветеранам вручили гвоздики і запросили послухати виступ колективу «Кантабіле». Напередодні виступу всі піднялися для хвилини мовчання в пам’ять полеглих воїнів Другої світової війни і нинішньої – «гібридної війни» під назвою АТО. А потому всі тихцем витирали кутики очей під звуки «Аве Марія»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ветерь никто Показати IP 7 Травня 2015 15:09
От героев былых времен Не осталось порой имен. Те, кто приняли смертный бой, Стали просто землей травой. Только грозная доблесть их Поселилась в сердцах живых, Этот вечный огонь Нам завещано одним, Мы в груди храним. Погляди на моих бойцов, Целый свет помнит их в лицо. Вот застыл батальон в строю, Снова старых друзей узнаю. Хоть им нет двадцати пяти, Трудный путь им пришлось пройти. Это те, кто в штыки Поднимался как один, Те кто брал Берлин. Нет в России семьи такой, Где б не памятен был свой герой. И глаза молодых солдат С фотографий увядших глядят. Этот взгляд словно высший суд Для ребят, что сейчас растут, И мальчишкам нельзя Не солгать, не обмануть, И с пути свернуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus