USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

І центральна, і місцева влада мають разом допомагати паліативним хворим, – нардеп з Волині

12 Грудня 2019 22:32
Щороку близько 600 тис. пацієнтів у нашій державі потребують паліативної допомоги. Серед них 17 тис. – діти. Паліативні хворі – це люди, які хворіють смертельними хворобами. Для того, аби повноцінно жити – їм потрібна допомога – від психологічної підтримки до медичного знеболення. Це і є паліативна допомога – підхід, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнтів та їхніх сімей, які зіткнулися з смертельними захворюваннями.

Тема паліативних хворих і паліативної допомоги – табуйована в українському суспільстві. Немає не те, що бачення розвитку паліативної та хоспісної допомоги в Україні на державному рівні, але і банально точної статистики, скільки людей потребують цієї допомоги.

Ситуація з паліативними хворими в Україні не відповідає нормативам, які існують у світі. На мільйон населення повинно бути 100 ліжок для таких людей. У нашій державі цього не забезпечено. Про це під час брифінгу у Верховній Раді зазначила депутат від групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич, яка увійшла до міжфракційного об’єднання «За гідне життя паліативних хворих», йдеться на сайті нардепа.

«Паліативна допомога – це питання про право гідно жити, гідно померти і загалом це питання гідності. Донедавна воно не було предметом комунікації та обговорення. Статистика, яка існувала, була далекою від правдивої. Навіть зараз дані МОЗ не відповідають реальному стану справ. Як вирішити цю проблему? Це питання і законодавчого регулювання – і ми як депутати долучимося до цього процесу. Але я хочу звернутися і до тих представників місцевого самоврядування, хто відповідає за охорону здоров’я. Не чекати дій тільки з боку центральної влади, а комплексно вирішувати проблему. Закликаю всіх до співпраці!» – наголосила народний депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus