USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як на Волині торгують людьми. ФОТО

24 Травня 2013 19:30
Найчастіше волинян вербують у рабство через соціальні мережі, а також через модельні та туристичні агенції.

Так, у кожному районі Волинської області існують випадки торгівлі людьми. Жертвами стають як чоловіки (переважно трудове рабство), так і жінки (сексуальне і трудове рабство).

Лише в 2013 році працівники УМВС України у Волинській області зафіксували 14 кримінальних правопорушень у сфері суспільної моралі, з яких 5 справ перебувають у суді. Ці дані озвучили у Волинському прес-клубі на прес-конференції з питань протидії торгівлі людьми.

Найбільш поширеними схемами є: вербування молоді через інтернет (зокрема – соціальні мережі «ВКонтакте», «Однокласники»), через друзів і знайомих, модельні і туристичні агенції та агенції з працевлаштування. Й не обов’язково, аби в людини забирали документи на місці працевлаштування. Дуже поширеним методом є психологічний тиск.


Волинян будуть більше інформувати

Цьогоріч на волинян чекає широка інформаційна кампанія, спрямована на протидію торгівлі людьми. Аби достукатися до людини, котра прагне потрапити за кордон, громадські діячі з ВОГО «Волинські перспективи» запланували фотовиставку (автор ідеї - волонтерка і журналістка Тетяна Зубрик), спектакль «7 історій» за участю жертв торгівлі, а також навчання 400 сільських голів і працівників центрів зайнятості, котрі не обізнані з цією проблемою і не знають, як реагувати і спілкуватися з жертвами рабства.


Що робити, щоб не потрапити у рабство

Фахівці з питань протидії торгівлі людьми зауважують: якщо ви все ж вирішили їхати за кордон, поцікавтеся в правоохоронних органах, чи має посередник ліцензію на діяльність, зробіть скан-копії своїх паспортів і договору, повідомте всім родичам і близьким, куди їдете, і обов’язково запасіться контактами тих структур, куди ви можете звернутися за допомогою (телефони й адреси посольств, представництв міжнародних організацій, тощо).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
666 Показати IP 24 Травня 2013 20:44
що це за бізон на останньому фото?
Б'ЮТ до 666 Показати IP 25 Травня 2013 16:45
Вадік Румин?
андрiй76 Показати IP 25 Травня 2013 00:04
Рабовласник...
цікаво Показати IP 28 Травня 2013 19:26
Так ця руда красулька - Зубрик, чи Зубрик-Хомич?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus