USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині засудили подружжя торгівців людьми

17 Грудня 2014 11:23
Прокуратура Волинської області підтримала державне обвинувачення в кримінальному провадженні щодо подружжя – 43-річної українки та її 48-річного чоловіка-громадянина Республіки Польща, які вербували українських жінок для заняття проституцією за кордоном.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Діючи за попередньою змовою, українка та поляк у 2010 та 2013-2014 роках завербували та перемістили через державний кордон України у Польщу 5 жінок.

Як повідомив прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Волинської області Михайло Давидюк, вироком Луцького міськрайонного суду торгівців людьми засудили до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд також задовольнив цивільні позови до подружжя постраждалих від їхніх злочинних дій українок, постановивши стягнути на користь двох жінок по 10 тисяч гривень моральної шкоди, а на користь ще двох - по 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, ці 5 випадків торгівлі людьми на Волині уже доведені. Однак правоохоронці припускають, що жертв торгівлі людьми на Волині набагато більше. Адже якщо говорити про сексуальну експлуатацію, то часто постраждалі не звертаються до правоохоронців через різні причини: страх, сором, психологічну травму.

А ось жертви трудової експлуатації найчастіше себе навіть не кваліфікують як постраждалих. Причому, жертвами трудової експлуатації здебільшого стають чоловіки. З 2004 року до волинських правоохоронців надійшло всього дві заяви про трудову експлуатацію.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ З ВОЛИНІ ЗАЦІКАВИЛИСЯ В ОБСЄ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus