USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Як працює громадська приймальня Ігоря Палиці у Луцьку. ВІДЕО

20 Червня 2013 19:00
Щомісяця у громадську приймальню народного депутата України Ігоря Палиці звертається більше двохсот лучан. Наразі в єдиному реєстрі цих звернень - понад 13 тисяч заяв. Третина з них – прохання посприяти у вирішенні питань скрутного матеріального становища. Але найчастіше у громадській приймальній можна отримати допомогу на лікування.

У громадській приймальні, що знаходиться у приміщенні «Директорії», що на вулиці Винниченка у Луцьку, завжди багато відвідувачів. Сюди йдуть лучани зі своїми бідами та проблемами. І після розгляду комісією, практично, кожному заявнику з категорій малозабезпечених громадян та багатодітних сімей надаються соціальні картки на придбання продуктів харчування. Крім того, тут надають і безоплатну юридичну консультацію.

«Категорії справ, по яких звертаються - це повернення депозитів з проблемних банків, перерахування виплат дітям війни, звернення щодо комунальних проблем, що турбують лучан. По можливості, стараємося вирішити, допомогти, надати консультацію у письмовій та усній формі», - розповідає Ігор Поліщук, юрист громадської приймальні народного депутата України Ігоря Палиці.

Питання, що стосуються здоров’я громадян розглядаються і опрацьовуються фахівцями приймальні якнайшвидше.

Чимала допомога виділяється на лікування дітей. За півроку кількість прийнятих заяв із проханням надати допомогу дітям – більше ста.

«З них найбільше – з захворюванням ДЦП, ураженням ЦНС, вадами серця, онкологічними захворюваннями, вадами слуху, зору. Згідно з заявами, кошти зараховуємо на клініки, де дітки проходять лікування. У складних випадках – це операції за кордоном. Тоді кошти перераховуємо на розрахункові рахунки батьків» - пояснила працівник громадської приймальні народного депутата України Ігоря Палиці Світлана Синюк.

Вона також наголосила, що для того, аби отримати відповідну матеріальну допомогу, щонайперше потрібно прийти до громадської приймальні і написати заяву: «Необхідно мати відповідні документи: направлення на стаціонарне, амбулаторне лікування, оперування або виписку з медичного закладу з діагнозом та рекомендаціями щодо лікування. І звісно, документи, що посвідчують особу, а також інші документи, що стосуються змісту заяви.

Після розгляду заяви працівники громадської приймальні видають бланки-звернення, за якими лучани можуть отримати безоплатно ліки у мережі аптек нашого міста. Так, лучанка Лариса Раєнкова лікує проблеми опорно-рухового апарату: «Зверталася у фонд Ігоря Палиці вже 2 рази. Це єдина людина, яка допомагає нужденним»
Щомісяця на благодійну допомогу громадянам виділяється 100 000 гривень. Крім цього «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» лише цього року вже профінансував десятки соціальних проектів обласного центру на майже шість мільйонів гривень. За кошти фонду поновлюється обладнання обласної держтелерадіокомпанії та реалізується проект «Українське кіно» на каналі «Нова Волинь». Постійно поліпшується матеріально-технічна база медичних та навчальних закладів, щороку більше двох тисяч лучан (серед них - обдаровані школярі та студенти) завдяки «Фонду Ігоря Палиці Новий Луцьк» оздоровлюється в Карпатах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus