USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку створили «місток» між СБУ та громадою

22 Лютого 2014 20:53
Оприлюднити інформацію про осіб, які ініціювали кримінальне переслідування за політичною ознакою просить новостворена Громадська рада при Управлінні Служби безпеки України у Волинській області.

Перше засідання Громадської ради відбулося 22 лютого у Луцьку.

Як розповів голова Громадської ради митрополит Луцький та Волинський Михаїл, Управління СБУ у Волинській області ініціювало зібратися та поговорити про завтрашній день громадських діячів та людей, які активно відстоювали свою позицію на Євромайдані та Автомайдані. Щоб зняти градус напруги у суспільстві та перейти до спокійного, виваженого життя на Волині, при управлінні дали згоду створити Громадську раду. До її складу увійшли депутати Луцької міської ради Ірина Констанкевич та Павло Данильчук, член виконкому Луцької міської ради Віктор Чорнуха, депутати Волинської обласної ради Сергій Слабенко та Василь Столяр, заступник голови Волинської обласної організації партії УДАР Ігор Алексєєв, колишні начальники УСБУ у Волинській області Борис Кондратюк та Володимир Мельникович, голова Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, громадський діяч Володимир Пащенко, голова Луцької міської організації ВО «Свобода» Микола Федік.

«З метою залучення громадськості до здійснення демократичного цивільного контролю у сфері державної безпеки створено Громадську раду при Управлінні СБУ у Волинській області. Склад Громадської ради є відкритим.

Громадська рада схвалює організацію громадського контролю як гарантії законності діяльності УСБУ в перехідний період, вважає за можливе виконувати роль містка між спецслужбою і громадою.

Громадська рада закликає до неперервності функціонування всіх органів влади, в тому числі УСБУ у Волинській області на основі безумовного виконання Конституції і законів України. Водночас Громадська рада констатує невідкладну потребу люстрації, очищення органів влади від чиновників, які допускали протиправні дії, висловлюється за залучення можливостей органів СБУ до такої перевірки.

Громадська рада відзначає готовність співробітників УСБУ до проведення, на виконання актів Верховної Ради України, повного та неупередженого розслідування законності діяльності СБУ за останній період, готовності до відповідальності за свої дії всіх співробітників.

Громадська рада просить УСБУ оприлюднити інформацію про осіб, які ініціювали кримінальне переслідування за політичною ознакою», - йдеться у резолюції Громадської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
вася Показати IP 22 Лютого 2014 21:08
данильчук той що в наручники вдягав. фу ганьба не можна таких допускати до людей це бидл хворе психічно
321 до вася Показати IP 22 Лютого 2014 22:31
цим призначенням СБУ показало свою пристосуванську позицію... для них можливість знаходитись біля корита є важливішою за ЗАКОННІСТЬ!!!!! Ні всеж треба гнати всіх паршивих псів мітлою......
Василь Показати IP 22 Лютого 2014 21:49
Ну всі старі, а де представники народу, журналісти, де нові обличчя?
лучанин Показати IP 22 Лютого 2014 22:05
позор. опозиція свого добилася і ділять посади, а тих людей вже немає вживих
Остап Показати IP 22 Лютого 2014 22:15
То СБУ таки існує???????
Анонім до Остап Показати IP 23 Лютого 2014 00:56
НІ, в керівних посадах СБУ та і в інших структурах існують скоти, які думають про свої посади, бізнес свій треба і далі тримати. Проститутки вони продажні, навіть і не задумуються про загинутих людей, які захотіли дійсних реальних змін, а не задля надання опозиціонерам чи чиновникам посад. У загинувших людей тіла ще не охололи, а вони як і в верхній ланці так і в нижній посади ділять. СКОТИ!!!!!
Сторонній Показати IP 22 Лютого 2014 22:58
Дуже надіюся, що Правий Сектор до декого з членів цього гуртка поставить пару запитань.
можливо Показати IP 22 Лютого 2014 23:32
на основі безумовного виконання Конституції і законів України пан данильчук перетрощив половину міста та увс
800 Показати IP 22 Лютого 2014 23:59
совок живе і процвітає, самі зібрались і самі себе вибрали - за закритими дверима.
ага Показати IP 23 Лютого 2014 00:58
В керівних посадах СБУ та і в інших структурах існують скоти, які думають про свої посади, бізнес свій треба і далі тримати. Проститутки вони продажні, навіть і не задумуються про загинутих людей, які захотіли дійсних реальних змін, а не задля надання опозиціонерам чи чиновникам посад. У загинувших людей тіла ще не охололи, а вони як і в верхній ланці так і в нижній посади ділять. СКОТИ!!!!!
Ха ха ха Показати IP 23 Лютого 2014 01:04
Контролери ..... Особливо Столяр......самі себе контролюють
Ого! Показати IP 23 Лютого 2014 02:40
Це ж треба такий склад громадської ради підібрати. І за цих діячів діти загинули. Хто їх у Луцьку на Майдані в грудні, січні хоч раз бачив?
Я Показати IP 23 Лютого 2014 08:00
Нарешті і СБУ появилося. За три місяці їх навіть чути не було. Це їм не спирт чи сигарети на митниці перевозити, чи номера на машинах перебивати. Ось це вони то вміють робити найкраще.
Олег Показати IP 23 Лютого 2014 08:48
Для чого взагалі Україні СБУ???????????????????????
Анонім Показати IP 23 Лютого 2014 10:03
сбу-шники і прокуратура - то вчорашній державний рекет, може багато невинних людей постраждати від теперішніх спроб їх вислуження перед народом, потрібно розглядати кожного сбш-ника і прокурора під прицілом, там звичайних людей нема,одна блатота
Анонім Показати IP 23 Лютого 2014 11:18
Ну ,піпець,хто ще вчора боровся з мітингарями,тихенько складав на їх всіх досьє,кришував беззаконня ,йшов по бєспрідєлу і інших на це штовхав,тепер буде проводити люстрацію.Уявляю, що це буде за процес,знайдуть цапів-відбувайлів,хто ще вчора заважав ним виконувати чорну роботу і хоч якось противився цій системі, на тому й люстрація закінчиця. "Нормальне" завершення революції. Де правий сектор,потрібно пролюструвати спочатку сбу і прокуратуру, а потім переходити до їнших.
уважний Показати IP 23 Лютого 2014 12:17
ох і почистили! тільки данильчука й залишили. де коменти про інших героїв, які люди писали, коли модератори спали? сплошной одобрямс виходить.
..... Показати IP 23 Лютого 2014 13:30
По уважению к не винно убиенным СБУ МВД прокурабура внытренняя служба дознания должна быть ЛЮСТРИРОВАНА...............Начть от каждого присяга на майдане при ЛЮДЯХ смотря в глаза и отчет каждый квартал публично в СМИ или пресс конференция с допуском всех желающих гражда.Она живут на нашей шее.........Ни каких рад советом мостиков улочек проходняков договрняком.Радикально четко и решительно.Нам хвати 2004-5 год.
Анонім Показати IP 23 Лютого 2014 14:25
Хочуть руками сбу і прокуратури, під керівництвом місцевих панків почовпти народ. Правий сектор, знову скликай майдан,будем знов іти на Київ
Ігор Показати IP 23 Лютого 2014 22:48
А голова ради? Дзвонити в дзвони в ніч коли вбивали людей в Києві не хотів. А СБУ рятувати - тут як тут. http://www.volynnews.com/news/society/sluzhytel-lutskoho-soboru-ne-dotrymav-obitsianky-ta-ne-byv-u-dzvony/ ФСБ - УПЦ МП, СБУ - УПЦ КП?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus