USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як суддя, котрого шукає СБУ, воював із Міністерством оборони. ВІДЕО

6 Лютого 2009 18:00
Ще 6 грудня 2008 року екс-міністр оборони, голова комітету ВРУ з питань національної безпеки та оборони України Анатолій Гриценко заявив, що голова Львівського адміністративного апеляційного суду Ігор Зварич, якого нещодавно спіймали на хабарництві в особливо великих розмірах, вкрав у Міноборони приміщення у Львові за 100 мільйонів гривень. До розпорядження «Волинських Новин» потрапило відео, як саме суддя Зварич, оголошений Службою безпеки України у розшук, відвойовував у Міноборони скандальне приміщення у Львові.
Анатолій Гриценко 6 грудня 2008 року заявив: «Суддя Зварич, якого затримали за звинуваченням у хабарництві, у Львові вкрав приміщення у Міноборони, яке планувалося реалізувати як військове майно за 100 мільйонів гривень».
Екс-міністр оборони мав на увазі приміщення на вулиці Саксаганського, 13 у Львові, де торік відбулося відкриття новоствореного адміністративного апеляційного суду.
Раніше у цьому приміщенні розташовувався штаб 14-го авіаційного корпусу.
Відповідно до рішення Львівського апеляційного господарського суду це приміщення було передано міській раді, яка віддала його адміністративному суду. Міський голова Андрій Садовий особисто виступав за передачу цього приміщення суду.
Нагадаємо, Зварич заявив, що у нього було вилучено гроші, які судді апеляційного адмінсуду здали на ремонт приміщення.
«Також з моєї барсетки було вилучено 9,6 тисячі доларів та 6,4 тисячі гривень. Це гроші, які впродовж тижнів мені здавали судді на ремонт приміщень суду. Також у мене з дому було вилучено наших з дружиною заощаджень на понад 340 тисяч гривень, а також розписку про те, що мною на ремонт приміщень суду отримано 100 тисяч доларів США», - розповів Ігор Зварич.
«Влітку 2007 року від Міністерства оборони до судової адміністрації було передано приміщення для потреб Львівського апеляційного адміністративного суду. Після армії цю будівлю залишили в жахливому стані. Проводка вирвана, крани вирвані, фекалії плавали по приміщенню... Судова адміністрацій відмовилася фінансувати ремонт. Я направив листи трьом десяткам бізнесменів про допомогу. Це був вимушений захід», –так охарактеризував цю ситуацію інший фігурант справи, колишній глава Львівської ОДА Петро Олійник.
Найцікавіше, що суддя, якого звинувачують у хабарництві, спілкувався із військовими з позиції сили. Для прикладу, двері до колишнього приміщення штабу 14-го авіаційного корпусу вибивали за допомогою «важкої техніки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
АК88 Показати IP 6 Лютого 2009 18:16
Яка країна, така і армія. У Севастополі моряків б'ють і нічого. У Львові хабарники штурмують штаб корпусу.... Якщо армія не може захистити себе, то як вона захищатиме країну? А ще пруться в НАТО....
З Ковеля Показати IP 6 Лютого 2009 18:59
За інформацією "Перця по-ковельськи" в ці лютневі дні Ковель справді може залишитись без тепла, у тому числі й завдяки комерційному банку «Західінкомбанк», який очолює депутат Ковельської міської ради від БЮТ і голова її бюджетної комісії Віктор Радчук. Як стало відомо «Перцю…» з надійних джерел, через Ковельську філію «Західінкомбанку» на рахунки структур, що забезпечують теплогосподарство міста природнім газом, було перераховано близько 1 мільйона гривень: 780 тисяч гривень – у січні поточного року, а також 220 тисяч гривень – уже в лютому. Однак до адресата ці суми, як інформує джерело, досі так і не дійшли… Вочевидь, ці кошти наразі використовуються банком у своїх фінансових оборудках, імовірно, для стабілізації банківської структури в момент її реорганізації в «Комбанк», про що «Перець…» уже писав. Незрозуміло одне: чому через бажання банкірів «прокрутити» міські гроші десятки тисяч помешкань можуть залишитись посеред зими без тепла? "Перець..." був правий. Сьогодні в Ковелі відключили пів десятка котелень. Чого міська влада нічого не робила і дочекалася відключення, хоч "ВН" ще кілька днів тому попереджали громадськість про такий розвиток подій? Хто покривав прокручування бютівським депутатом-банкіром бюджетних мільйонів? Може прокуратура теж дасть відповідь?
Анонімус Показати IP 7 Лютого 2009 11:47
Це вже верх наглості!!! Без Сталіна в цій країні порядок не скоро буде!!!!
Ладомир Показати IP 9 Лютого 2009 22:50
Рекомендую подивитись і розіслати далі :) http://www.stepashka.com/forum/index.php?showtopic=155181
Анонім Показати IP 15 Лютого 2009 10:21
Треба було поставити пост, і пристрелити суддю як собаку...
Сергей Показати IP 3 Березня 2009 15:11
Ганьба врагам Украины. Всему есть своя цена. То что судьи и подобные им творят, им воздасться в их поколениях и болезнях. Дай Бог Украине пережить эту саранчу.
Юра Показати IP 4 Березня 2009 18:01
Почему не нашли еще эту гниду?! Немедленно найти - и на гауптвахту МО пожизненно мыть полы и просить прощения у солдат!!!!!!
рядовий Чонкин Показати IP 7 Березня 2009 17:55
Якщо наша доблесна арм1я не в стан1 захиститися в1д бандит1в-корупц1онер1в у мант1ях,то як би вона боронила себе в1д справжнього нападника(скажемо,НАТ1вського вояка)?
Анонім Показати IP 8 Березня 2009 14:43
Бандит в мантии праведника .Потрибно навести порядок и вигнати кровососив геть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus