USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як виглядатиме монумент чехословацьким воїнам на Волині. ФОТО

19 Листопада 2013 13:11
Ескіз пам’ятного знаку чехословацьким добровольцям, які загинули під час Першої світової війни, що постане у селі Боратин Луцького району, продемонстрували під час засідання обласної комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій.

Так, члени комісії під час засідання 19 листопада розглянули питання про звернення бюро аташе з питань оборони при Посольстві Чеської Республіки щодо встановлення у селі Боратин Луцького району пам’ятного знаку 49 чехословацьким воїнам, які загинули в роки Першої світової війни.

Зі слів начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрія Мельника, на адресу Волинської облдержадміністрації надійшов лист із проханням посприяти у встановленні пам’ятного знаку. З його слів, відбулася робоча зустріч із представниками Посольства Чеської Республіки в Україні, під час якої узгодили позиції України та Чеської Республіки у цьому питанні.

Він продемонстрував ескіз пам’ятника, який надали чехи. На пам’ятному знаку планують розмістити напис «Полеглим чехословацьким добровольцям 1915-1917». Андрій Мельник повідомив, що територіальна громада та Луцька райдержадміністрація позитивно поставилися до пропозиції та налаштовані на співпрацю.



ЧИТАТИ ЩЕ: ПІД ЛУЦЬКОМ ПОСТАНЕ ПАМ'ЯТНИК ЧЕСЬКО-СЛОВАЦЬКИМ ВОЇНАМ

Члени комісії вирішили підтримати встановлення пам’ятного знаку та внесли незначні зміни у напис. Таким чином, він буде зватись «Полеглим чехословацьким добровольцям у 1915-1917 роках».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Александр Показати IP 19 Листопада 2013 14:28
Я не совсем понял, может кто просветит меня? Добровольцами можно назвать тех, кто воевал в добровольческом Чехословацком корпусе на стороне России, а этот корпус был сформирован в 1916 году. До этого чехи и словаки - военнообязанные и воевали на стороне Австро-Венгрии, поэтому в 1915 году - это никак не добровольцы. Почему нельзя заменить "добровольцев" на "воинов"? Кроме того, эти 49 воинов погибли в течение двух лет?
Чому дивуватися до Александр Показати IP 19 Листопада 2013 15:53
Там такі зібралися Прохфесори. Вони бідолахи вже готові прогинатися перед усіма "тому що толєрантні"
Edf до Чому дивуватися Показати IP 19 Листопада 2013 15:55
А чоловіку у білому так про щось мріється, видко дуже цікава і корисна інформація)))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus