USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Під Луцьком постане пам’ятник чесько-словацьким воїнам

6 Листопада 2013 13:40
Пам’ятний знак на честь 49 чесько-словацьких воїнів, полеглих у 1915-1917 роках на території Волинської області, встановлять у селі Боратин Луцького району.

Про це сало відомо під час зустрічі заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Станіслава Ющика, який виконує обов’язки голови ОДА на період відрядження Бориса Клімчука, з представниками делегації Чеської Республіки.

Мета візиту іноземних гостей - обговорення питання будівництва пам’ятного знака на честь 49 чесько-словацьких воїнів, полеглих у 1915-1917 роках на території Волинської області.

Як повідомив представник Міністерства оборони Чеської Республіки, відповідальний за військові поховання за кордоном Павел Філіпек, місце для розташування меморіального комплексу знайдено у селі Боратин Луцького району. Адже саме це село історично пов’язане з чеськими мешканцями, які оселилися на Волині на межі XIX-XX ст. І зараз в Боратині проживає 200 родин чеського походження.

«Проект будівництва пам’ятника вже затверджено Державною комісією у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій при Кабінеті Міністрів України. І ми сподіваємося на підтримку і сприяння обласної влади», - зазначив представник Міністерства оборони Чеської Республіки.

Своєю чергою, Станіслав Ющик зауважив, що в Україні і на Волині зокрема з повагою ставляться до культури, традицій, історії національних меншин, які мешкають на території нашої області.

Присутні на зустрічі представники влади запевнили чеських гостей, що з їх сторони проекту буде надана всебічна підтримка.

Наразі триватимуть підготовчі роботи, будівництво фінансуватиме чеська сторона. А офіційне відкриття пам’ятного знака заплановано на літо 2014 року.

До слова, у складі іноземної делегації - представник Міністерства оборони Чеської Республіки, відповідальний за військові поховання за кордоном Павел Філіпек, секретар Бюро аташе з питань оборони Чеської Республіки при Посольстві Чеської Республіки в Україні Алеш Щтедри.

На зустрічі також були присутні директор Луцької міської броварні «Земан» Анатолій Конзера, активіст громадської організації чехів на Волині та голови Луцької РДА Володимир Демчук і Боратинської сільської ради Сергій Яручик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus