USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Якби не законодавчі перепони, волинські археологи накопали б набагато більше. ФОТО

5 Жовтня 2009 09:16

На Волині написано й видано набагато більше книжок на тему історичного краєзнавства, аніж в інших регіонах. Про це сказав професор, доктор історичних наук Михайло Кучинко на презентації книги «Наукові записи з проблем волинезнавства», – інформує 5 жовтня репортер «Волинських Новин».
«Наукові записки з проблем волинезнавства» видала нещодавно держане археологічне підприємство «Волинські старожитності». «До прикладу, Тернопільщина, яка багата на археологічну спадщину, випускає маленький щорічний збірничок, але йому братись і братись до першого випуску нашої книги», - зазначив пан Кучинко.
На презентації видання, що відбулась у холі Волинської обласної ради, мав слово  і керівник «Волинських старожитностей» Олексій Златогорський. Він ознайомив запрошених з археологічними надбаннями Волині. Серед них - культова споруда з колонами, що біля Володимир-Волинського, заглиблена на 15 метрів під землю, різночасові пам’ятки від неоліту до XVÌÌ століття, які були знайдені в районі Гнідавської Гірки у липні цього року, давньоруський колодязь на 5-метровій глибині, який свідчить про існування каналізації тих часів тощо. «У минулому році ми розпочали розкопки у Старому місті Луцька, але через те, що досі не з’ясовано юридичної належності ділянки, ми не маємо змоги ці розкопки закінчити», – додав пан Златогорський.
У свою чергу заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Василь Ворон наголосив, що Закон про охорону культурної спадщини чинний з 2001 року, але немає ні управління, ні органів, які б повноцінно займались цим питанням. «Ті дві-три дюдини, які сидять в управліннях культури по місцях, не  можуть розірватися, і виконати той величезний пласт роботи, що лежить перед ними», – зазначив пан Ворон і пообіцяв долучитися до вирішення цього питання.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Панас Показати IP 7 Листопада 2009 16:28
ай-яй, обмежили бідних археологів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus