USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Якість обслуговування волинських таборів оцінять категоріями

3 Березня 2009 13:34
Цьогоріч волинські табори відповідно до якості обслуговування, яку вони забезпечують, розподілять на чотири категорії: вищу, першу, другу та третю. Про новий закон про оздоровлення та відпочинок дітей на нараді у Волинській ОДА розповів заступник начальника управління у справах молоді та спорту ОДА Ігор Дмитришин, – 3 березня повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами Ігора Дмитришина, до 25 грудня 2008-го мала бути уже затверджена основна концепція обласної програми по відпочинку й оздоровленню дітей на 2009 рік. Однак це питання досі лишається відкритим – через відсутність необхідних коштів не підписано жодного документу.
Також заступник начальника управління у справах молоді та спорту ОДА розповів, що 1,2 мільйона гривень, передбачених на закупівлю путівок, розподілять між районами. Це дасть змогу проводити тендери між таборами у межах Волині. Адже минулоріч  через те, що конкурс серед таких закладів відпочинку проводили на обласному рівні, участь у ньому могли брати лише табори з інших регіонів. «Такі зміни дозволять наповнити наші місцеві заклади відпочинку та зекономити на перевезенні груп дітей», – зауважив чиновник.
Серед змін і те, що в обласному бюджеті не передбачені кошти для «чорнобильських» районів Волині. Як пояснив Дмитришин, путівки для цих дітей забезпечуватимуть відповідні фонди.
Щодо інших змін у законодавстві, то, за словами чиновника, 2009 році послуги закладів відпочинку та оздоровлення підлягатимуть сертифікації. Проводитимуть державну атестаціє таборів, згідно з якою їх поділять за якістю обслуговування на заклади вищої, першої, другої та третьої категорії.
Крім цього, законом передбачена організація пришкільних таборів. Заступник начальника управління освіти і науки ОДА Валентина Загрева зазначила, що багато пришкільних закладів не готові приймати дітей. Тому вона акцентувала увагу на попередній санітарній перевірці та нагляду за належним харчуванням дітей, аби не повторилися історії із дошкільними закладами 2008 року. Також вона наголосила на розробці різних розважальних заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus