USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Янукович хоче лікувати Тимошенко поза колонією

6 Лютого 2012 09:04
Україна буде вдячна за допомогу закордонним лікарям у лікуванні екс-прем’єра Юлії Тимошенко, але все це має відбуватися на території нашої держави.
Про це заявив Президент Віктор Янукович на прес-конференції в Мюнхені, розповідаючи про свою розмову з державним секретарем США Гілларі Клінтон, передає Українська правда з посиланням на УНІАН.
Президент зауважив, що під час зустрічі з Клінтон він говорив про те, що Україна зацікавлена у якнайкращому лікуванні Тимошенко, в тому числі закордонними лікарями, і сьогодні бажання направити своїх медиків виявили Німеччина та Канада.
«Ми не заперечуємо, будь-ласка, ми будемо вдячні, але українське законодавство не передбачає виїзд (засудженої Тимошенко) за кордон», - сказав Янукович.
Він підкреслив, що українська сторона готова надати для лікування Тимошенко будь-які потужності українських медичних установ, в тому числі обладнання.
Він не виключив, що це лікування може відбутись поза межами колонії, в якій зараз перебуває Тимошенко.
«Ми будемо дивитись, чи можливо це в межах українського законодавства, якщо ні, можливо, будемо змінювати законодавство», - сказав Янукович.
«Ми зацікавлені зняти це питання», - сказав він, в чергове наголосивши, що питання щодо Тимошенко потрібно відокремити від питання європейської інтеграції.
Водночас, він вважає, що воно має вирішуватись в умовах реформованого законодавства. Глава держави в чергове наголосив, що проблема Тимошенко лежить в площині виконання існуючого законодавства.
«Як до цього ставитись?... Якщо ви мене запитаєте, я скажу, що його (законодавство) треба реформувати, але поки воно є, його потрібно виконувати», - сказав Президент.
Янукович вважає, що треба реформувати кримінальне законодавство України, в тому числі і ту статтю, за якою було засуджено Тимошенко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus