USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Їдеш до Білорусі – вибирай «червоний канал», - Волинська митниця

27 Квітня 2010 11:11
Щоб уникнути неприємних несподіванок при проходженні митного контролю у білоруських пунктах пропуску, інспектори Волинської митниці оприлюднили поради для краян – у який спосіб ліпше і безпечніше потрапити до сусідів-сябрів.

Як розповіла прес-служба Волинської митниці, перш за все необхідно знати, що у пунктах пропуску Республіки Білорусь, як у автопереходах України, громадяни можуть слідувати через кордон «зеленим» або «червоним» коридором. У білоруських пунктах пропуску він називається «каналом».

Рух «зеленим» каналом без заповнення митної декларації при в’їзді до Білорусі дозволяється громадянам, якщо товари, які вони ввозять у супроводжуваному багажі, не підлягають сплаті митних платежів.

До таких товарів відносяться особисті речі, митна вартість яких не перевищує 1000 євро. Загальна вага – не більше 35 кіло.

«Зеленим» каналом дозволяється також переміщувати два літри алкогольних напоїв, 200 штук цигарок або 200 грамів тютюнових виробів на одну повнолітню особу. Також не більше п’яти ювелірних виробів та до 5 кіло продуктів харчування.

Не підлягає декларуванню іноземна валюта в еквіваленті до 10 тисяч доларів США та білоруські рублі в сумі 500 базових величин.

Виїжджаючи з Республіки Білорусь, слідувати «зеленим» каналом можуть громадяни, які переміщують через кордон не більше трьох тисяч доларів США, білоруські рублі в сумі 500 базових величин та товари, які не підлягають сплаті митних платежів.

Окрім обмежень на тютюнові та алкогольні вироби, забороняється ввозити до Республіки Білорусь понад чотирьох пневматичних гумових шин, що були в користуванні.

Вивозити з Білорусі не можна лому та відходів з чорних, кольорових і дорогоцінних металів. А також дикоростучої лікарської сировини.

Як до ввезення, так і до вивезення з Республіки Білорусь заборонені вибухові речовини та пристрої, умовно патогенні та патогенні генно-інженерні організми, друковані та аудіовізуальні матеріали, інші носії інформації, що містять відомості, які можуть завдати шкоди політичним та економічним інтересам країни, її державній безпеці, здоров’ю та моральності громадян.

Переміщення через «зелений» канал товарів, що підлягають митному декларуванню та оформленню, є митним правопорушенням. За це білоруським законодавством передбачена адміністративна, а в деяких випадках і кримінальна відповідальність.

«Тому громадянам, які сумніваються у виборі митного каналу, білоруські митники радять обирати «червоний» канал», - каже головний інспектор зв’язків з громадськістю Волинської митниці Інна Романюк.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus