USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинська митниця передасть вилучені артефакти до музеїв

19 Грудня 2022 22:06
Волинська митниця готує до безоплатного передання до національних закладів 285 одиниць вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави.

Як зазначає пресслужба відомства, згідно із відповідним наказом Міністерства культури та інформаційної політики України за рішенням Експертно-фондової ради, уже визначено місця для постійного зберігання в музейних фондах для стародруку та низки колекцій фалеристики, боністики, нумізматики, філателії, про вилучення яких митники напередодні повідомляли правоохоронні органи та громадськість.

Зокрема фальшиві мідні монети, які ніколи не використовувались як платіжний засіб, однак високо оцінені як зразок середньовічного карбування, стануть експонатами Музею гетьманства. А старослов'янський «Псалтир» з типографії Києво-Печерської лаври, про порятунок якого розповідали у липні 2021 року, планують зберігати в Національному музеї літератури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus