USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Є нагальна потреба завершити протипаводкові роботи, - Башкаленко

12 Квітня 2013 17:18
З паводками на Волині продовжують щоденно активно боротися.

Про це інформують у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Виїзне засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю керівників окремих служб та очільників областей західного регіону під головуванням віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула відбулося в Ужгороді. Там говорили про виконання заходів з безпечного пропуску повені.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, який взяв участь у нараді, доповів, що на Волині усі служби працюють в режимі підвищеної готовності, здійснюється посилений контроль за станом водогосподарських об’єктів.

Надлишкові повеневі води відкачують усі діючі польдерні насосні станції, в тому числі пересувні. Щоденно у роботу включаються до 30 насосних станцій, якими протягом доби відводиться близько 1 мільйона кубометрів води.

Починаючи з лютого майже щоденно аварійні бригади, з залученням місцевих громад, у Камінь-Каширському, Ковельському, Любешівському, Маневицькому та Ратнівському районах виконують поточний ремонт ділянок дамб, відкачують воду, налагоджують роботу електро- на насосно-силового обладнання. До цього залучили 207 чоловік і 22 одиниці техніки, використали 3,5 тисячі мішків піску та майже 1 тонну пально-мастильних матеріалів з аварійного запасу водогосподарських організацій.

Додаткові кошти на поповнення аварійного запасу матеріалів для облводресурсів виділили з держбюджету у квітні.

Разом з тим, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко наголосив, що цього року є нагальна потреба завершити протипаводкові роботи. Зокрема, мова йде про будівництво водоскидної споруди Білоозерської водоживильної системи Дніпро-Бузького каналу (Ратнівський район); влаштування дамби поблизу сіл Черськ (Маневицький район) та Заріка (Любешівський район); відновлення пропускної здатності Кортеліської осушувальної системи та двох каналів Самарівської осушувальної системи Ратнівського району, вздовж кордону з Білорусією.

Нагадаємо, що підтоплення почалося внаслідок опадів та сніготанення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Факт Показати IP 12 Квітня 2013 19:03
А на х*ена? Краще податковій на висвітлення діяльності 50 тис. грн. відвалити, а СБУ машинку купити. А людей хай топить вони ж не СБУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus