USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Єпископ Маркіян Трофим’як передав владу. ФОТО

2 Серпня 2012 09:24
Єпископ Маркіян Трофим’як передав владу над Луцькою дієцезією єпископу Станіславу Широкорадюку.

Про це повідомляють у Католицькому Медіа-Центрі.

Луцьку дієцезію як її Апостольський Адміністратор відвідав єпископ Станіслав Широкорадюк.

Мета візиту ‒ передача влади над дієцезією дотеперішнім Ординарієм – єпископом Маркіяном Трофим’яком – новопризначеному Апостольському Адміністратору.

У вівторок, 31 липня, відбулася зустріч з усіма священиками дієцезії, що розпочалась святою Месою в Кафедральному Соборі святих Петра і Павла, яку спільно відправили обидва єпископи та священики Луцької дієцезії.

З огляду на час відпусток, на зустріч прибуло тільки 20 священиків. Під час Меси Його Преосвященство Єпископ Маркіян представив духовенству Апостольського Адміністратора єпархії, котрий опікуватиметься дієцезією до того часу, доки Апостольська Столиця не призначить нового Ординарія.

У своєму звернені до священиків і сестер єпископ Маркіян Трофим’як сердечно закликав усіх до максимально відкритої співпраці: «Католицька Церква міцна тим, що в ній існує строга ієрархія, міцна дисципліна і покірний послух. Тому кожний з нас на своєму місці, на якому б він не був, повинен сумлінно виконувати свої обов’язки, і цим самим виконає волю Божу». Єпископ Маркіян також закликав усіх до єдності між священиками, сестрами і Адміністратором.

Після Божої Служби відбулася спільна зустріч єпископів зі священиками, яка пройшла в дуже приязній, щирій атмосфері. Єпископ Станіслав поновив повноваження Генерального Вікарія дієцезії – о. Яна Буроса і Канцлера Курії – о. Романа Бурника, доручив їм надалі виконувати відповідні обов’язки та благословив усіх присутніх на подальше служіння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Горохівець Показати IP 2 Серпня 2012 16:56
А яка Божа воля відносно отця Маркіяна? У нас він заслужив повагу до себе і своєї церкви. За це йому підвищення по службі, а чи покарання?
лучанка Показати IP 2 Серпня 2012 18:37
А де надалі буде Єпископ Маркіян Трофим’як?
Православний Показати IP 2 Серпня 2012 21:48
Хай Бог буде завжди з Вами Владико, а Ви з нами. Ви зробили дуже багато для Волині і для України без огляду на конфесії. Шкода що десь хтось це використав це у інших цілях.
Камінь-Каширець Показати IP 28 Серпня 2012 22:17
владика Маркіян Трофим’як дійсно заслужив повагу до себе і церкви в якій служив у Волинському краї і іншому владиці длятого щоб досягнутись до рівня владики Маркіяна треба не один день адже Волинь православна а Він має неаби який авторитет у них щось ПРЕСТОЛ недогледів інедочувшкода
Секретаріат депутатськоїї фракції "Блок Юлії Тимошенко-"Батьківщина" у Верховній Раді України Показати IP 20 Вересня 2012 10:57
Ми, народні депутати, як обранці народу, відчуваємо на собі моральний обов’язок ставати по стороні правди та несправедливо скривджених, а також в міру можливостей боронити всі високоморальні ідеї, котрі служать добру цілого суспільства, незважаючи на віросповідування, походження, національність людей. Адже нашим покликанням є співпраця для добра та блага Українського Народу. Ми дуже занепокоєні тим, що забракло людини, котра відстоювала інтереси не лише Католицької Церкви, але боронила добро кожної людини, не зважаючи на її релігійну приналежність. Ми висловлюємо своє занепокоєння тим, що Владику Маркіяна Трофим´яка, відсторонено від всіх його обов’язків, які він так сумлінно виконував впродовж багато років, а саме представляти Церкву перед Державою та репрезентував Католицьку Церкву у Всеукраїнській Раді Церков. Адже ця людина, своїм великим авторитетом, не лише серед католиків, а й православних, протестантів, євреїв та інших конфесій, відкрила нові обрії доброї співпраці та створення великого авторитету Церкви в нашій Державі. В наш час не може забракнути авторитетів такого масштабу, як Владика Маркіян, котрі мудро та розсудливо нестимуть євангелічні істини та високоморальні ідеї сучасному суспільству, котрий починає ставати на ноги та потребує великої підтримки. Тому звертаємося до Святого Престолу, до Святішого Отця не лише від себе, але й від імені людей, котрі нас обирали, посприяти та розглянути можливість повернення до своїх обов’язків Владики Маркіяна, також дозволити використовувати його життєвий досвід у служінню Українського народу та репрезентувати Церкву перед Державою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus