USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Євген Марчук у Луцьку розповів правду про «ГКЧП». ФОТО

9 Жовтня 2009 13:47
У Палаці культури ВНУ імені Лесі Українки із публічною лекцією виступив позаштатний радник Президента України Євген Марчук. У своєму виступі він розповів про маловідомі епізоди і етапи початку встановлення української державності початку 90-х років. Про це 9 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
Пан Марчук розповів про ті невідомі широкому загалу епізоди, в яких він був безпосереднім учасником. Тому інформація із першоджерела лунала про ймовірні загрози державності у ті часи. Наразі ж такими загрозами, за словами пана Марчука, є внутрішні чвари між п’ятьма найголовнішими українськими політиками, тим паче, коли ті не бажають вчитися української історії. Він нагадав студентам і про часи УНР. Він додав, що значна частина сучасних українських політиканів, не мають найменшого поняття про те, що відбувалося в перші роки незалежності.
 

Також він пояснив присутнім, чому в Декларації про державний суверенітет записано про позаблоковий та без\'ядерний статус України. Загалом пан Марчук почав розповідати невідому історію від 19 серпня 1991 року. Наприклад, про нараду у Біловезькій Пущі, про дію правового режиму Радянського Союзу і про ризик для життя тих, хто відправлявся на цю нараду. «Отже, на першому етапі зародження державності існували не міфічні загрози, а реальні».

Пан Марчук пояснив і ситуацію режим «ГКЧП» і його політику стосовно України тих часів. Студенти дізналися про невідомі сторінки історію нашої держави, наприклад, про ймовірно можливе застосування спецназу для впровадження режиму «ГКЧП» в Україні. Позаштатний радник Президента України зауважив, що тоді, за відсутності власних збройних сил, довелося звернутися до керманичів обласних рад, а ті, в свою чергу, вийшли на контакти із військовими командирами, аж до командирів полків. Мовляв, старий принцип «Немає фізичної сили – виходь до людей» спрацював дуже ефективно. Хоча існувала небезпека у 99 %,що всі ці спроби встановлення незалежності будуть придушені.
Також він розповів про серйозні і реальні процеси роботи Верховної Ради і відміну діяльності комуністичної партії. Він пояснив і ситуацію із кримською ситуацією у ті буремні часи.
Свою промову пан Марчук завершив думкою про скарги деяких політиків про те як важко живеться. Тому варто порадити їм грамотно і вміло нейтралізувати випади на українську незалежність, а також нагадувати про те, що попередні загрози були набагато серйознішими.
Ректор ВНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан зауважив, що пан Марчук прочитав майже історичну лекцію, а дівчата в українському вбранні вручили йому квіти. Наостанок пан Марчук сказав, ні за кого із кандидатів у Президенти не агітував і не буде агітувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Жовтня 2009 13:53
Він би краще розповів, як на догоду США, українські ракетоносці Ту-22М2,М3 порізав. І як гроші на продажі зброї заробляв, от це було б справді цікаво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus