USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Єврокомісія оштрафувала Intel на рекордні 1,06 мільярда євро

14 Травня 2009 14:37
Єврокомісія звинуватила американського виробника мікропроцесорів Intel у порушенні антимонопольного законодавства і оштрафувала компанію на 1,06 мільярдів євро (1,45 мільярда доларів). Про це 14 травня повідомляють «Волинські Новини».
Intel визнали винним у недобросовісній конкуренції. «Політика Intel нашкодила мільйонам європейців, оскільки корпорація навмисно перешкоджала доступу конкурентів на масовий ринок», – йдеться в оприлюдненій 13 травня заяві Єврокомісії.
Зокрема, за даними Єврокомісії, Intel блокував доступ компанії AMD на європейський ринок шляхом надання значних знижок виробникам комп\'ютерів на свою продукцію. Крім того, компанія підкупала продавців техніки, щоб вони відмовлялися від продажів комп\'ютерів з чіпами AMD.
Intel також платив виробникам комп’ютерів за відстрочення або скасування планів з випуску продуктів, в яких використовуються мікросхеми конкуруючої компанії AMD. Крім штрафу, Єврокомісія наказала Intel негайно припинити надання незаконних знижок та інші незаконні дії.
Штраф у 1,06 мільярда євро є рекордним штрафом Єврокомісії для окремо взятої компанії. До цього найбільший в історії штраф 896 мільйонів євронакладений на виробника скла Saint-Gobain за цінову змову. У 2004 році на 500 мільйонів доларів оштрафували компанію Microsoft – за зловживання своїм домінуючим станом на ринку настільних ОС, – пише сайт ТСН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus