USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Європейські посли розповіли, що не вистачає Україні для вступу у ЄС

24 Травня 2009 12:30
Двері Євросоюзу широко відкриті для України, однак спочатку вони повинна виконати домашнє завдання. Таку думку висловив Надзвичайний і Повноважений Посол Угорської Республіки в Україні Андраш Баршонь під час зустрічі послів іноземних держав з міською владою, представниками бізнесу, громадськістю та ЗМІ, – повідомляє 24 травня репортер «Волинських Новин».
 
На зустріч із представниками влади та громадськістю до Луцька прибули Надзвичайні і Повноважені Посли Республіки Польща, Угорщини, Німеччини, Чехії та голова Представництва Європейської Комісії в Україні.
 
Іноземні гості висловили своє задоволення від перебування у Луцьку, а також зробили акцент на співпраці Волинської області та України загалом із країнами, представниками яких є посли.
 
«Те, що ми побачили сьогодні? просто вражає», – висловив своє захоплення Надзвичайний і Повноважений Посол Чеської Республіки Ярослав Машта. А представник Польщі Яцек Ключковскі наголосив на тісній співпраці Волині із сусідньою країною. «По-перше, ми хочемо більше розвиненої економічної співпраці. І ми шукаємо нові шляхи для інвестування», – зауважив він.
 
На тіснішій співпраці увагу акцентував посол Німеччини Ганс Юрген Гаймзьот. «Ми зацікавлені в розширені контактів між Україною та Німеччиною. І це стосується усіх сфер життя», – сказав він. А також зауважив, що країна, представником якої він є, – найбільший партнер України та другий по величині інвестор.
 
Надзвичайний і Повноважений Посол Угорської Республіки в Україні Андраш Баршонь розповів про зацікавленість Угорщини щодо прийняття у Європейську сім’ю України. Однак він наголосив на тому, що це більшою мірою залежить саме від нашої країни. «Двері Євросоюзу широко відкриті для України, однак спочатку вона повинна виконати домашнє завдання», – висловив свою думку пан Баршонь.
 
З цими словами погодився голова Представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра. Він наголосив, що для того, аби вдалось Україні укласти договір із ЄС про зону вільної торгівлі, потрібно провести ряд реформ, які трансформують економіку та суспільство України. «Для цього в країні має бути стабільність, а також, щоб українське керівництво перейшло від слів до дій», – підсумувавв він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus