USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Європейці назвали найвпливовіших політиків, серед них Путін

23 Квітня 2010 11:58
Опитування мешканців Західної Європи: найбільш впливовими політиками вважають Обаму, Путіна та Меркель, а найбільш популярним визнали Далай-ламу.

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін і президент США Барак Обама визнані найвпливовішими політиками світу.
Такі результати опитування, проведеного у країнах Західної Європи на замовлення французького телеканалу France-24 і служби Harris Interactive та державної радіостанції RFI, передає ТСН .

Президента США вважають найвпливовішим політиком світу 82% опитаних. Російський прем'єр посів другу позицію, отримавши показник у 62% голосів. Трохи менше отримала німецький канцлер Ангела Меркель, а президент Франції Ніколя Саркозі набрав 57%. 42% респондентів віддали свої голоси президенту Росії Дмитру Мєдвєдєву.

При цьому британський прем'єр Гордон Браун значно відстає за даними опитування від інших лідерів, хоча зазвичай Великобританія перебуває на провідних позиціях у подібних міжнародних опитуваннях.

"Такі показники вказують на провідні позиції франко-німецької вісі на міжнародній арені", - зазначила Harris Interactive у своєму коментарі.

Опитування було проведено й на тему "популярного лідера". Цей список очолив також Барак Обама (77%). Друге місце посів Далай-лама (75%). Третє - державний секретар США Гіларі Клінтон (62%).

Опитування проводилося в період з 31 березня по 12 квітня на основі репрезентативної вибірки понад 6 тисяч осіб в п'яти провідних країнах Західної Європи та США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus