USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Європейці живуть дедалі довше

1 Квітня 2011 18:11
Європейці живуть дедалі довше і все більш здоровим життям.
Про це свідчить подана Єврокомісією у п’ятницю, 1 квітня, третя демографічна доповідь, - повідомляє Дзеркало тижня.
Згідно з доповіддю, щорічно кількість європейців у віці старше 60 років зростає на 2 мільйони людей. При цьому з кожним роком тривалість життя в середньому збільшується на 2-3 місяці.
«Тривалість життя зростає, у той час як європейські трудові ресурси скорочуються і в деяких країнах-членах ЄС це відбувається дуже швидко. Ми повинні адаптувати нашу політику», – заявив комісар Євросоюзу з питань зайнятості, соціальних справ та залучення Ласло Андор.

Згідно з доповіддю, рівень народжуваності дещо зріс, склавши 1,6 дитини на одну жінку у 2008 році проти 1,45 у 2002 році. Водночас, за оцінками Єврокомісії, для забезпечення відтворення населення цей рівень має становити 2,1 дитини на одну жінку.

Тривалість життя, за даними доповіді, у 2008 році становила 76,4 року для чоловіків і 82,4 року для жінок. Для порівняння: в Україні – 62 роки і 74 відповідно.

При цьому у доповіді наголошується, що щорічно населення Європейського Союзу зростає на 1-2 мільйони осіб внаслідок міграції.

Європейська демографічна доповідь публікується кожні два роки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus