USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Ігор Гузь розповів про співпрацю нардепів з Волиньрадою

8 Липня 2017 18:07
Серед ключових питань співпраці депутатів Волинської обласної ради та народних депутатів від Волині – добудова перинатального центру у Луцьку та легалізація видобутку корисних копалин з залученням коштів в обласний та місцеві бюджети.

Про це народний депутат Ігор Гузь розповів під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс» 7 липня.

Наразі спільними зусиллями, зі слів нардепа, вирішують питання завершення перинатального центру у Луцьку, адже це зараз – ключова ціль.

«Я був на сесії облради, пообіцяв, що підпишу звернення від всіх депутатів. Воно десь щось дало, зараз перемовини з Гройсманом…», – зазначив Ігор Гузь. Зауважимо, що 29 червня стало відомо про те, що прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв голові Волинської облради Ігорю Палиці спрямувати з держбюджету 45 мільйонів гривень на добудову перинатального центру в Луцьку.
Ігор Гузь зауважив, що підтримує бачення голови Волинської ОДА Ігоря Палиці, який ініціював створення КП «Волиньприродресурс», що займатиметься в тому числі питанням легального видобутку бурштину, прибуток від якого у розмірі 25% осідатиме в бюджетах місцевих сільських та районних рад, а ще 50% - в обласному бюджеті.

Адже, з його слів, на корисній копалині не заробляє ні держава, ні область. Натомість, окремі ділки та чиновники в високих кабінетах мають з цього нелегальний прибуток на пару з тими, хто його «кришує».

Натомість, коли з’явився реальний механізм легалізації видобутку на Волині, аби громада мала прибуток від власних природних багатств, влада почала ставити палки в колеса. Вочевидь, йдеться про те, що 15 лютого 2017 року близько півсотні правоохоронців взяли участь в обшуку Волинської облради. Згодом стало відомо, що було порушено кримінальне провадження проти посадовців Державної служби геології та надр України, які офіційно надали КП «Волиньприродресурс» ліцензії на розробку родовищ бурштину, торфу і міді.

Попри це, робота комунального підприємства вже триває. Голова обласної ради Ігор Палиця та заступник директора КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк 26 червня зустрілися з головами 7 сільських рад з Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів. На цих територіях є родовища бурштину, спецдозволи на розробку яких отримало КП «Волиньприродресурс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus