USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Ігор Гузь зустрівся з мешканцями п'яти сіл Іваничівщини

22 Лютого 2019 19:00
Дорожнє полотно за напрямком «Нововолинськ-Іваничі» – у вкрай критичному стані. Задля пошуку фінансових можливостей для ремонту цієї дороги Ігор Гузь планує зустрітися з керівником «Укравтодору» Славоміром Новаком.

Про це народний депутат сказав, працюючи у громадах Іваничівського району, пише БУГ.

Зокрема, 20-го лютого він разом із командою зустрілися з жителями 5-ти сіл – Будятичі (Поромівська ОТГ), Романівка (Іваничівська ОТГ), Колона, Кучків (Павлівська ОТГ) та Грибовиця.

За останні кілька років ситуація з розвитком дорожньої інфраструктури у регіоні Прибужжя значно покращилася. Мова йде про ремонт головних шосе.

«Ми говоримо про другу смугу з Ягодина до Ковеля, яка чекає з 2012-го року. Також з Володимира до Устилуга за кошти польського кредиту. На часі – другий шар дороги з Володимира до Нововолинська – це облаштування зупинок, нанесення розміток, благоустрій», – зауважив нардеп.

На думку депутата, надалі слід розвивати такі перспективні напрямки з оновлення доріг, як: з Володимира-Волинського до Любомля та з Нововолинська до Іванич. Адже, аналізуючи звернення від місцевих жителів, на його думку, одне з ключових питань, яке потребує нагального вирішення – будівництво міжсільських доріг.

Це пояснюється тим, що відсутність дорожньої інфраструктури стає на заваді тому, щоб, наприклад, привести інвестора на територію громади. Йдеться також не лише про комфорт пересування дорогами, але й складність впровадження медичної реформи на місцях: далекі відстані, які повинна подолати «швидка» до хворого, та ще й за умов відсутності належного дорожнього покриття. На шальках терезів опиняються людські долі, життя волинян. Тому тут діяти треба рішуче, впевнений нардеп.

На зустрічі в Будятичах, де також був присутній голова Поромівської громади Євгеній Недищук, люди говорили про ремонт місцевого ФАПу та про благоустрій на подвір’ї школи. Турбує жителів і те, що занедбаний ставок в селі перетворюється на смітник, куди викидають непотріб.

Депутат поінформував жителів села, що у сквері навпроти училища в Будятичах буде зроблена рекреаційна зона з освітленням та доріжками.
Зустріч у Грибовиці відбулася в школі. Йшлося про необхідність перекриття даху храму села, відновлення автобусного рейсу «Грибовиця – Нововолинськ», встановлення автобусної зупинки.

Ігор Гузь також оглянув приміщення дошкільного закладу, яке потребує ремонту.

У планах нардепа – організувати зустріч мешканців Грибовиці з міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком щодо питання доєднання села до Іваничівської ОТГ.
Разом із головою Іваничівської громади Федором Войтюком Ігор Гузь поспілкувався з мешканцями села Романівка.

У Романівці є потреба у грейдеруванні дороги, кажуть жителі.

Говорили теж про придбання та встановлення автобусної зупинки в селі та альтанок для дозвілля.
У селі Колона, де був присутній і голова Павлівської ОТГ Андрій Сапожник, порушували питання придбання спортивного інвентарю у школу, встановлення майданчика та перекриття даху навчального закладу, ремонту клубу. А в Кучкові потрібен ремонт дороги, придбання огорожі біля каплички.
Також Ігор Гузь оглянув класні кімнати шкіл у Будятичах і Колоні, куди придбали комп’ютерне обладнання, закуплене державним коштом.
У кожному населеному пункті парламентар звітував про свою роботу.

«90 відсотків моєї роботи в парламенті – це вирішення питань округу, тому що округ великий (211 населених пунктів) і проблем багато. За час депутатства до мене звернулися 7 тисяч громадян. 38 відсотків звернень стосуються коштів на лікування. Не всі питання можемо «закрити»,, пипроте ми не зупиняємося. За рік з помічниками побували в кожному населеному пункті. За 4 роки вдалося залучити близько 80-ти мільйонів гривень в округ. Торік я об’їхав 89 маленьких сіл», – зазначив він.

«Напрацювавши пропозиції від місцевих жителів, наша команда частину роботи вже зробила. Такі зустрічі корисні для мене особисто і для людей теж. Їм цікаво почути, яка економічна та політична ситуація в країні, безпосередньо, з вуст депутата. Мені цікаво та важливо – слухати людей, чути їх критику, пропозиції, зауваження. Я йду людей, відкритий до діалогу. Моя команда теж активна, тому, стало тепліше – йдемо до народу», – сказав Ігор Гузь, коментуючи свою робочу поїздку до Іваничівського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 22 Лютого 2019 20:20
Так модно став виглядати... Раніше принаймні, простіше виглядав. Це звісно не злочин, але так помітно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus