USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ігор Палиця пояснив, чим безвіз для України вигідний Європі

2 Лютого 2018 18:15
Міжнародний валютний фонд повністю узалежнив українців. Тож їм не залишається іншого виходу, окрім як вчергове, мов по замкнутому колу, звертатися за кредитними коштами.

Про це голова Волинської обласної ради Ігор Палиця заявив під час прямого ефіру суспільно-політичного ток-шоу телеканалу «1+1» «Право на владу» 1 лютого.

«МВФ нам каже: ми вам дамо гроші, але ви збільшіть ціну на газ. Ми піднімаємо ціну на газ, але нам уже не вистачає 200 мільярдів на субсидії людям, оскільки в них немає грошей платити за такий (дорогий, - ВН) газ. Ми знову йдемо до МВФ, він знову дає нам гроші, але вже просить віддати землю», – зауважив Ігор Палиця.

Голова Волиньради не оминув увагою і тему безвізу. Він акцентував, що, попри очевидні позитиви для українців, надання безвізового режиму нашій країні безпосередньо вигідне державам Європи, адже таким чином вони поповнюють «запаси» робочої сили.

«Так, безвіз потрібний, люди мають можливість комфортно їздити в Європу. Але що отримала Європа, а що отримали ми? Європа отримала дешеву робочу українську силу, тому що сьогодні в Україні ринок праці не росте, підприємства не розбудовуються. Для цього немає економічних причин – закони не приймаються, податки не зменшуються. Всі поїхали в Європу, в чому Європа зацікавлена, адже китайці вже дорожчі за українців», – сказав Ігор Палиця.
Він зазначив, що уряд намагається підняти мінімальну зарплату, аби пригальмувати відтік працівників за кордон. Проте «МВФ заявляє, що Україна ще не готова дати своїм людям достойне життя, адже, якщо буде піднята мінімальна зарплата, люди повертатимуться назад в Україну, а ЄС втратить дешевих працівників».

«Усе це пов’язано, і коли нам кажуть, що хтось бажає нам подарувати щасливе життя, то я хочу вас переконати, що ніхто, крім нас самих, щасливим наше життя не зробить. Але для цього ми повинні жорстко викорінити корупцію», – наголосив голова Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 2 Лютого 2018 19:54
а хто реально крім Польщі дає українцям роботу ? проблема не в тому, що Європа дала безвіз. проблема у злодійській УРКАїнській владі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus