USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Ігор Палиця розповів, чому знову вирішив стати нардепом. ФОТО*

25 Жовтня 2012 18:04
Однією з головних причин, чому Ігор Палиця знову пішов до парламенту, стало його бажання допомогти лучанам із вирішенням великої кількості проблем міста.

Адже, за допомоги благодійного фонду «Новий Луцьк», вдасться вирішити лише частину з них.

Про це кандидат в народні депутати Верховної Ради України Ігор Палиця розповів під час зустрічі із колективом Луцької лінгвістичної гімназії №18.


Ігор Палиця пояснив, чому вирішив знову балотуватися до ВРУ. З його слів, однією з причин став початок роботи благодійного фонду «Новий Луцьк». Мовляв, завдяки цьому він дізнався, що у лучан велика кількість проблем, і зрозумів, скільки грошей необхідно для вирішення питань, пов’язаних із розвитком Луцька та життям його мешканців.

«Не тільки з його благоустроєм, розвитком, вирішенням його інфраструктурних проблем, а й пов’язаних з вирішенням проблем людей, жителів міста Луцька, з їхнім здоров’ям, з купівлею ліків, з пенсіонерами, чорнобильцями, з інвалідами, з ветеранами», ‒ зауважив Ігор Палиця.



Він розповів, що навіть зараз, коли фонд не працює через передвиборчу кампанію, він щодня приймає не менше як 200-300 осіб зі зверненнями. «Можливо, не в повному обсязі, але з 1 листопада будь-яке звернення, підтверджене документом, не буде проігнорованим», ‒ переконував Ігор Палиця.

Тож, зрозумівши, що для вирішення проблем Луцька треба не мільйони і не десятки, а сотні мільйонів, і «приватних грошей» і фондів на їх вирішення не вистачить, Ігор Палиця вирішив ще раз спробувати стати депутатом. «Через необхідність вибивання грошей з державного бюджету на вирішення проблем міста Луцька», ‒ додав кандидат в нардепи.
«До того ж, з’явилася мажоритарна система виборів, і стало можливим представляти не політичну партію, а представляти жителів міста Луцька. Я свідомо пішов самовисуванцем. Я не захотів бути представником ніякої політичної сили, які працюють лише на інтереси партії», ‒ вів далі Ігор Палиця.
«Я переконаний, що, хто б не був обраний по місту Луцьку чи по інших мажоритарних округах, вони змушені будуть працювати на громаду, в першу чергу, а не на свою політичну силу. І ситуація може змінитися докорінно: в першу чергу, будуть витрачатися гроші за потребами жителів, які живуть у 225 мажоритарних округах, а вже потім прийматися рішення в інтересах партії», ‒ зазначив кандидат в депутати ВРУ.

А проблем у Луцька, за словами Ігоря Палиці, ‒ вдосталь. Мовляв, у цьому він переконався, відвідуючи різні частини міста.

Тож, він розповів, що завданням фонду «Новий Луцьк» є спроба виправити становище, підняти культурний рівень дітей та молоді, сприяти профілактиці і боротьбі із захворюваннями і забезпечити освітні заклади і майданчики міста спортивним устаткуванням.


Зазначивши, що фонд почав працювати понад півтора року назад, він додав, що ідея його створення виникла дещо раніше. До того ж, для цього було усе необхідне: фінансові та організаційні можливості. «Але кожен має до цього дійти самостійно і відчути це морально. І цей час прийшов 2 роки назад, я до цього дозрів. Всі речі, які я робив, прийняв рішення робити це в Луцьку, я вирішив свідомо», ‒ розповів Ігор Палиця.

За словами кандидата в нардепи, фонд «Новий Луцьк» уже почав виконувати поставлені завдання. Зокрема, вже майже у всі лікувальні установи Луцька закупили медичне обладнання, що допомагає профілактиці захворювань і боротьбі з ними. Разом із міським управлінням охорони здоров’я фонд розробляє програму щодо забезпечення житлом сімейних лікарів. Мовляв, за підтримки фонду, у Луцьку протягом 5 років куплять 90 квартир, які передадуть у власність місту і які надаватимуть як житло для спеціалістів.

Ігор Палиця додав, що фонд займається облаштуванням спортивних майданчиків у міських школах. Так, він зауважив, що до 1 червня 2013 року лінгвістична гімназія №18 матиме своє футбольне поле із штучним покриттям. Він додав, що такі ж майданчики планують зробити у інших школах міста.
Окрім футбольних полів, Ігор Палиця зауважив, що хоче щороку будувати басейн – один на мікрорайон – для того, щоб виховувати спортсменів, можливо, й олімпійців.
За його словами, ще одне велике футбольне поле зроблять на місці Теремнівського стадіону. А неподалік, як розповів Ігор Палиця, хочуть побудувати великий спортивний комплекс із басейном та спортивними залами для різних видів занять. «Ця програма буде робитися», ‒ додав він.

Загалом же, задля вирішення проблем населення, за словами Палиці, містом ходитимуть волонтери із анкетами, де лучани можуть чітко вказати, які проблеми їх турбують. Тож, після опрацювання цих анкет, визначать нагальність вирішення проблем і будуть поступово їх долати.

Задля цього Ігор Палиця хоче виділяти 1 мільйон гривень в місяць на роботу благодійного фонду, майже третина з яких йтиме на медичну допомогу населенню.

«Далі буде визначений фінансовий дефіцит: тобто та сума, якої не вистачає в місяць для вирішення проблеми. І ми зрозуміємо, чим можемо допомогти місту за підтримки фонду, а за чим треба звертатися або до Верховної Ради для вирішення цих питань, або шукати інвесторів. І я переконаний, що коли побачать, що ми почали вже щось робити, будуть намагатися якимось чином допомогти: починаючи від бізнесменів, які працюють в місті і вже зверталися до фонду із пропозиціями допомогти, і закінчуючи інвесторами, державними розпорядниками бюджету», ‒ переконаний Ігор Палиця.

«Всі ці речі я хочу робити, тому що бачу, що наше місто може жити, а не тільки виживати, і заробляти та розвиватися», ‒ резюмував Ігор Палиця.

Окрім розповіді про бачення майбутнього розвитку Луцька і підтримки в цьому благодійного фонду «Новий Луцьк», Ігор Палиця розпитав колектив лінгвістичної гімназії про їхнє бачення майбутнього навчального закладу.

Щодо цього, він зазначив, що ремонт фасаду і заміну вікон у школі робили за підтримки благодійного фонду «Новий Луцьк», який і допоможе закінчити всі необхідні роботи: «Ми маємо школу закінчити, щоб вона уся мала такий вигляд і паралельно займатися оснащенням школи».

До того ж, Ігор Палиця завітав у дитячий садочок №35, що знаходиться неподалік гімназії. Поспілкувавшись із завідувачем дитсадочку, він розпитав про проблеми закладу і оглянув його.
Палиця зауважив, що там «є, що поправляти». «Ми до першого вересня цей садочок маємо зробити. Все, що вони хочуть там бачити: нове, сучасне. Починаючи від вікон і дверей, які треба закінчити, до наповнення актової зали і кухні. Для того, щоб ми виходили вже на якісь європейські стандарти», ‒ переконаний кандидат в нардепи.

Задля досягнення кращого результату, Ігор Палиця запропонував написати програму розвитку дитячого садочку, щоб зрозуміти, що ж саме потребує вирішення в першу чергу. «І такі садочки мають бути всі в нашому місті», ‒ зауважив він.

«Школи, дитячі садочки, музичні і художні школи – це основне, що ми маємо за 2-3 роки зробити, щоб вони у нас було найсучаснішими. Тому що культура і мораль дітей – це запорука того, що нічого не буде нищитися, буде цінуватися. Діти розумітимуть, що це ‒ їхнє і берегтимуть», ‒ резюмував Ігор Палиця.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus