USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ігровий центр «Фіксики» для володимир-волинських гімназистів

13 Червня 2017 18:59
Як відволікти дітей від гаджетів, зацікавити живим спілкуванням та активними видами відпочинку? Відповідь на це питання знають вчителі та батьки учнів Володимир-Волинської гімназії імені Олександра Цинкаловського. Порадившись, активні дорослі вирішили перейняти досвід зарубіжних навчальних закладів. Завдяки співпраці із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» в гімназії з’явився дитячий центр «Фіксики».

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Ідея створення ігрової зони належить батькам учнів-початківців, – каже директор навчального закладу Олександр Романюк. – Річ у тім, що наша школа перевантажена дітками. На перервах вони бігають переповненими коридорами або ж бавляться телефонами. Вчителі подали ідею облаштувати ігровий центр, які існують у школах Німеччини. Він охоплює ігрову і творчу зони, а також куточок живої природи.

Директор зазначає: реалізувати проект вдалося завдяки батькам. Саме вони підтримали ідею вчителів і взялися втілювати її у життя. Найактивніші дорослі звернулися у Володимир-Волинське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за фінансовою підтримкою.

З ініціативною групою батьків ми працювали дуже продуктивно. Відразу порозумілися і разом рухалися до поставленої мети. Фонд профінансував 48% вартості проекту. Разом обирали ігри, лавки, столи, мешканців живого куточку. Тепер гімназисти почуватимуться у стінах школи, наче вдома, – зазначила представник Фонду Вікторія Кашуба. – Адже тут є не лише улюблені ігри, а й тваринки і птахи. Чекаємо від ініціативної групи наступних, не менш оригінальних проектів.
Настільні ігри – футбол, аерохокей, більярд та інші – придбані за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Для творчих діток облаштовані столики для малювання піском. Також у просторому коридорі знайшлося місце для кліток з яскравим папугою, пухнастим кроликом, непосидючими хом’ячками. В акваріумі плавають черепахи та рибки. Є у центрі й спеціальні тренажери для відпочинку очей після уроків.

Варто зазначити, що при Володимир-Волинській гімназії імені Олександра Цинкаловського діє фонд розвитку навчального закладу «Творимо успіх». Його очільниця Наталія Митошоп має ще багато ідей щодо покращення умов навчання гімназистів. У найближчих планах – облаштувати в ігровому центрі шафи «загублених речей» та шафи для буккросингу (де зберігатимуться книги для обміну).
Усі старання батьків і педагогів мають на меті відволікти дітей від моніторів та залучити до активного відпочинку, – зазначає Наталія Митошоп. – Дякуємо Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за вагому підтримку навчальних закладів. Самотужки батьки і педагоги не змогли б так креативно облаштувати ігрову зону «Фіксики». Завдяки вам наші діти побували в таборі «Артек-Буковель», знайшли нових друзів і розширили коло спілкування.

Голова ініціативної групи, заступник директора з виховної роботи Олена Процюк відзначає: діти не лише активно грають в рухливі ігри, а й залюбки годують тварин та доглядають за ними. Це позитивно впливає на результати навчального процесу, адже найкращий вид відпочинку – зміна діяльності.

Цей ігровий центр – унікальний для міста. Дякуємо Фонду, що повірили в наш проект і допомогли його матеріалізувати. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю, – підсумував директор гімназії Олександр Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus