USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинських селах діє злочинне угрупування

8 Серпня 2013 11:12
Масово обкрадають села на Волині. Злочинці виявляють будинки, в яких ніхто не проживає і «виносять» звідти речі побуту, антикваріат, перини, подушки та навіть ікони, - розповіли Волинським Новинам постраждалі.

Так, мешканці одного із сіл Ковельського району забили на сполох. Вони помітили, що у їхньому селі масово почали обкрадати будинки.

Одна із постраждалих від крадіжки розповіла, що живе у місті. Тиждень тому вона вкотре приїхала у хату своїх батьків аби її прибрати. В помешканні ніхто не живе, бо старенькі давно повмирали. Продавати батьківську хату не хоче, а тому час від часу їздить доглядати за нею.

«Коли я приїхала через кілька днів після того, як в хаті навела порядок, то побачила жахливу картину. Вхідні двері – вибиті, вікна - побиті, хату - обікрали. Винесли добротні перини, подушки, старовинний ткацький верстат. Навіть ікони пропали. І це не вперше. Мене уже раз обікрали. Але тоді у дверях зламали замок та винесли газову плиту», - розповідає вона.

Жінка звернулася до сусідів, чи випадково ті нічого не знають, чи можливо хтось із них бачив, що в її хаті «орудують» злодії.

Однак, сусіди сказали, що і у них - та ж біда. Їх теж обікрали. Зловмисники забрали із собою багато цінних речей.

Постраждалі поспілкувалися із односельчанами. Виявилося, що такі крадіжки в селі – не новина. Чи не кожного дня зловмисники грабують одну - дві хати без господарів.

Постраждалі звернулися до міліції. Місцеві правоохоронці навіть не запитали, що вкрадено і яка приблизно сума збитку. Лише наголосили, мовляв, якщо сума втрат менша трьох тисяч гривень, то немає криміналу. І шукати зловмисників вони не будуть.
Потому люди з надією на справедливість написали заяву у районну міліцію.

Наразі правоохоронці з'ясовують усі деталі та обставини крадіжок, ведуть розслідування справ.
Однак, втручання міліції не зупинило зловмисників.

Адже з'явилися відомості про пограбування не тільки стареньких хатинок, але й дорогих особняків та дач. Зокрема, обікрали будинок одного заможного мешканця села. Злочинці, напевне, добре знали код до воріт. Адже замок не був пошкоджений.

Люди припускають, що у селі є «навідник», який розповідає злочинцям про усе, що діється у сусідських хатах.

Як вдалося дізнатися із джерел, вартих довіри, схожі крадіжки відбуваються не тільки у Ковельському районі.

Зловмисники вибирають найвіддаленіші села, або місцевості, де проживає небагато людей. Найчастіше випадки «обчищення» злочинцями помешкань без господарів зафіксовані у Любешівському, Ратнівському, Маневицькому, Камінь-Каширському районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
валера Показати IP 8 Серпня 2013 11:21
робити не хочуть а красти легше і гріха не бояться сволота
лол Показати IP 8 Серпня 2013 15:00
хм, 3 тисячі? в кодексі зазначено що кримінал - це більше ніж 107 грн 30 коп

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus