USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Імена загиблих від голоду донеччан у Луцьку зачитували члени студради

13 Жовтня 2008 13:23
Шосту суботу поспіль громада Луцька вшановувала людей, загиблих під час Голодомору. Про це 13 жовтня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Нині імена та прізвища жертв геноциду українського народу 1932-1933 років зачитували представники Волинської обласної студентської ради при голові Волинської ОДА. Також у заході взяло участь близько двадцяти учнів 9 класів луцьких шкіл № 15, 16, 22.
 
Захід, як завжди, проходив поблизу пам’ятника жертвам НКВС на Замковій площі. Учасники атракції вшанували людей, загиблих від голоду у Донецькій області. Представниці Волинської обласної студентської ради при голові Волинської ОДА прибули із ЛГУ, Луцького педагогічного коледжу та комерційного коледжу.
 
Завершилося вшанування пам’яті жертв Голодомору хвилиною мовчання.
 
Довідково:
 
Ця акція, іменована «33 хвилини», є складовою міжнародної акції «Незгасима свічка», присвяченої 78-й річниці Голодомору. Її організатори зачитували й імена, і прізвищі жертв Голодомору, й розповіді очевидців тих часів.
 
Першу таку акцію в обласному центрі Волині 6 вересня 2008 року провів місцевий осередок Пласту, другу – Національний Альянс. У третю суботу ніхто не збирався через негоду. У четверту суботу організатором заходу стало шкільне самоврядування. Наступні акції планує провести МНК та поетична організація «Лесин кадуб». Закінчиться дійство 22 листопада загальноміською акцією.
 
Серед головних завдань, які ставлять перед собою організатори заходу, – вшанувати пам’ять полеглих, згадавши їх поіменно та залучити до пошукової роботи небайдужих. Молодь зачитала вік та імена загиблих під час геноциду українського народу із книги пам’яті, яка поки що доступна широкому загалу в електронному форматі. У листопаді така книга буде опублікована і міститиме 17 томів, присвячених жертвам Голодомору. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus