USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Імпічмент Порошенку за розкрадання в армії: як голосували луцькі депутати

27 Лютого 2019 22:54
Фракції УКРОП, «Батьківщина», «Свобода», «Народний контроль», позафракційні депутати підтримали звернення до Верховної Ради щодо імпічменту Петру Порошенку. Не проголосували за рішення лише депутати партії Порошенка, а також, що дивно, частина «Самопомочі», яка на всеукраїнському рівні – в активній опозиції до президентської сили.

Причиною появи проекту рішення, яке ініціювала «Батьківщина», стало розслідування команди Bihus.info, журналісти якої встановили і продемонстрували, як особи з найближчого оточення Петра Порошенка продавали українським оборонним підприємствам брухт під виглядом запчастин, накручуючи на цьому сотні мільйонів гривень.

«У час, коли в Україні п’ятий рік іде війна, вище керівництво держави розкрадає гроші у військових», – пояснив депутат Андрій Козюра.

Зрештою, депутати Луцької міської ради підтримали звернення до Верховної Ради щодо необхідності започаткування процедури імпічменту Президента України Петра Порошенка за державну зраду.

Міська рада оголошує недовіру Президенту України?

Зовсім ні. Депутати голосували виключно в межах ради, до якої входять. Все, що вони могли в цій ситуації, – проголосувати за те, аби звернутись до Верховної Ради з пропозицією розробити процедуру відставки президента.

Адже досі в українському законодавстві немає чітко прописаної процедури та норм, як це реалізувати. Тому, зі слів окремих політиків, навіть «коли Януковича відправляли у відставку, робили це абияк».

Хто не наважився голосувати за імпічмент Порошенку

Традиційно, на сесію вкотре не з’явились члени фракції БПП «Солідарність», але й без них голосів на підтримку проекту рішення вистачило. Серед присутніх депутатів за ініціацію імпічменту Порошенку проголосували всі, крім Тараса Шляхтича. У депутатів Сергія Були та Олександра Лазуки не спрацювала система «Віче», тому вони подали заяви про врахування їх голосів в ручному режимі.
Цікавою видалась позиція «Самопомочі», якої не виявилось. Попри те, що на всеукраїнському рівні «Самопоміч» виступає в активній опозиції до парламентської більшості, у Луцьку все, традиційно, навпаки – прибічники Садового активно підтримують одне одного в міській раді, попри те, що їх партійні боси не менш активно «воюють».

У лютому 2019 року очільник «Самопомочі» Андрій Садовий заявляв, що одним із перших подасть законопроект про імпічмент, проте вже за декілька днів встиг перевзутись, і коли про імпічмент заявила Юлія Тимошенко, то ці дії він назвав передвиборчим піаром кандидатки. Цю ж тезу поділяє Тарас Шляхтич з «Самопомочі», який з цих мотивів не голосував за проект рішення.

Його колега по фракції Алла Надточій, яка була присутня на 53-й сесії, в той час взагалі покинула зал. Депутатка каже, що для голосування обрали незручний час – якраз після завершення перерви. Повернулась в зал вона лише після голосування за імпічмент, разом з депутатом від БПП «Солідарність» Андрієм Покровським.

Депутатка переконує, що це випадкове співпадіння – мовляв, ніхто спеціально нікуди не виходив і не повертався. А щодо про звернення до ВР про імпічмент зазначила, що з проектом рішення ознайомитись не встигла, бо внесли його тільки зранку.

Цікаво, що депутатка Надточій користується підвищеною увагою в медіа, пов’язаних з Покровським. А нещодавно спробувала себе в амплуа телеведучої, відкривши авторську передачу на телеканалі, який, зі слів блогера Святослава Зелінського, активно підтримує того ж Покровського.

Що стосується інших депутатів «Самопомочі» Миколи Собуцького та Юлії Вусенко, то проект звернення до ВР щодо імпічменту вони підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
11111111111111 Показати IP 27 Лютого 2019 23:01
А ВР для початку закон про імпічмент прийняти не вважає доцільним?
Анонім Показати IP 28 Лютого 2019 00:30
Фракції УКРОП, «Батьківщина», «Свобода», «Народний контроль»))))
Хахаха Показати IP 28 Лютого 2019 01:31
Кожен раз перед виборами стає одне і те ж саме питання, проте закону немає. На його прийняття, розгляд і затвердження треба, як мінімум 3 місяці. А до виборів скільки? Постає лише одне питання - для чого в черговий раз колихати повітря?
Юля Показати IP 28 Лютого 2019 03:38
Якщо по-чесному, то Тимошенко теж за "газові угоди" треба зніматися із виборчої гонки... Старі політики всі однаково "чесні". Невже комік ЗЕ пройде?
51 незнаменита Показати IP 28 Лютого 2019 06:56
Хто не краде той москаль
До Козюри Показати IP 28 Лютого 2019 08:15
Хтось краде патрони, а хтось краде бруківку ! Обоє рябоє !
Микола Показати IP 28 Лютого 2019 08:24
А чому не голосував Женік Ткачук ? Де він? Чим зараз займається? Про своїх не пишете!!!!
лучанка Показати IP 28 Лютого 2019 13:24
"чесні і незаплямовані" дуже вчасно заговорили про імпічмент...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus