USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Індія у 2022 році виготовить для країн світу понад 5 млрд доз вакцин

31 Жовтня 2021 15:11
Індія має намір зробити наступного року понад 5 млрд доз препаратів від коронавірусної інфекції для країн світу і закликає Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) якнайшвидше визнати вакцини індійського виробництва. Про це заявив прем’єр-міністр Нарендра Моді, виступаючи у суботу на сесії саміту Групи двадцяти (G20) у Римі, передає УНН.

«Індія завжди серйозно ставилася до своїх глобальних зобов’язань. З трибуни G20 я хочу сьогодні сказати вам усім, що Індія готується випустити понад 5 млрд доз вакцини для всього світу наступного року. Це зобов’язання Індії матиме велике значення для запобігання глобальному зараженню коронавірусом. Необхідно, щоб індійські вакцини були визнані ВООЗ якнайшвидше», – наводить на своєму сайті МЗС республіки слова Моді.

Прем’єр нагадав, що його країна, яка має потужну фармацевтичну промисловість, постачала препарати для боротьби з коронавірусом у більш ніж 150 країн. «За короткий проміжок часу ми ввели в Індії більше мільярда доз вакцин. Контролюючи інфекцію серед шостої частини населення світу, Індія також зробила свій внесок у підвищення глобальної безпеки та знизила шанси на подальшу мутацію вірусу», – сказав Моді.

Прем’єр також порушив питання про спрощення міжнародних перевезень та механізм взаємного визнання сертифікатів вакцинації. «Активізація міжнародних поїздок необхідна для відновлення економіки. Для цього ми маємо забезпечити взаємне визнання сертифікатів вакцинації», – наголосив він.

Моді висловив задоволення рішенням G20 підтримати введення мінімального податку на найбільші корпорації у розмірі 15%, «щоб зробити глобальну фінансову архітектуру справедливішою».

Нагадаємо, також лідери країн Великої двадцятки (G20) прийняли на саміті в Римі низку рішень, які спрямовані на боротьбу з коронавірусом. Зокрема, вирішено продовжити списання боргів для бідних країн та прийнято рішення вакцинувати 70% світового населення від коронавірусу до середини 2022 року – для цього країни двадцятки передадуть іншим державам багато вакцин від коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А у нас Показати IP 31 Жовтня 2021 17:36
А у нас тільки клоунів штампують. А, ще в Харкові наші наклейки мають на китайські флакони з вакциною ліпити.
Анонім до А у нас Показати IP 31 Жовтня 2021 19:16
у вашому оточенні хтось працює в біотехнологіях? чи лише лайно на вентилятор готові накидати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus