USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Індійський» штам COVID знайшли вже у 74 країнах, він може стати домінуючим, – The Guardian

15 Червня 2021 08:58
Штам коронавірусу «Дельта», відомий також як «індійський», на сьогодні зафіксований у 74 країнах. Вірус продовжує стрімке поширення і може стати домінуючим у всьому світі.

Про це йдеться в матеріалі The Guardian, передає УНІАН.

Спалахи варіанту «Дельта» зафіксовано в Китаї, США, Африці, скандинавському регіоні і в країнах Тихого океану.

За звітами дослідників, «індійський» штам швидше поширюється і викликає більш важкий перебіг коронавірусної хвороби. Він також демонструє певну стійкість до вакцин, особливо якщо отримана лише одна доза.

Читати ще: «Індійський» штам коронавірусу. Лікар назвав його симптоми та особливості

З посиланням на колишнього чиновника управління з контролю за продовольством і ліками США повідомляється, що в Штатах кількість випадків захворювання штамом «Дельта» подвоюється кожні два тижні і на сьогодні становить 10% від усіх нових випадків коронавірусу. У Великій Британії «індійський» штам становить 90% від усіх нових випадків COVID.

Органи охорони здоров’я по всьому світу збирають і обмінюються даними про новий штам. Але є побоювання, що в бідних країнах з менш ефективною системою епідемічного моніторингу «індійський» штам вже міг поширитися набагато сильніше, ніж можна робити висновки із звітів.

Спалах коронавірусу в Індії

Ситуація з COVID-19 значно загострилася в Індії в квітні. Кілька країн направили їй гуманітарну допомогу. Встановлено, що країну вразив особливо небезпечний штам коронавірусу.

Попри всі зусилля, медична система країни з мільярдним населенням не впоралася зі спустошливою хвилею пандемії. На сьогодні в країні зафіксовано понад 29 мільйонів випадків і 355 тисяч загиблих, хоча реальні цифри можуть бути в рази більшими.

Читати ще: Падіння в пекло: чому пандемія COVID-19 вийшла з-під контролю в Індії

Новий «індійський» штам почали фіксувати і за межами Індії. Він набув широкого поширення у Великій Британії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus