USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Індійський символ «вбиває» iPhone

17 Лютого 2018 11:51
У Apple проблема з програмним забезпеченням - новий баг призводить до перезавантаження iPhone і Mac, а також блокує доступ до Messages, WhatsApp, Facebook Messenger, Outlook, Gmail і іншим додаткам.

Проблему помітили автори італійського ресурсу Mobile World, пише Ain.ua, передає Економічна правда.

Уразливість проста: достатньо відправити на пристрій специфічний символ з індійської мови (телугу), після чого з'явиться екран перезавантаження (Springboard).

Ось як виглядає цей символ - జ్ఞా.

Спроби знову відкрити месенджер або поштовий клієнт виявляться безуспішними. Додаток спробує обробити специфічний символ і знову відправить iPhone в ребут.

Єдиний знайдений спосіб повернути доступ, наприклад, до iMessages - отримати нове повідомлення і спробувати видалити всю бесіду.

Для WhatsApp допоможе доступ з веб-версії і видалення проблемного повідомлення.

Проблема спостерігається на всіх актуальних версіях iOS, що знаходяться в публічному доступі, включаючи iOS 11.2.5.

У публічній збірці бета-версії iOS 11.3 баг вже не відтворюється. Також йому піддаються не всі програми - журналістам не вдалося відтворити його в Telegram і Skype.

Не рекомендується тестувати вставку символу і на Mac: комп'ютери не перезавантажуються, використані програми (TextEdit, Finder, Notes) зазвичай відключаються.

Це не перший випадок, коли в iOS і macOS знаходять схожі уразливості.

Минулого місяця виявилося, що iPhone може перезавантажуватися через посилання, в 2015 році телефони відключало повідомлення в iMessage, а в 2016 році iOS не могла встояти перед 5-секундним відео.

У грудні 2017 року компанії навіть довелося відкликати велике оновлення iOS 11 через кілька годин після релізу через виявлені проблеми з безпекою.

На фоні цих новин з'явилися повідомлення, що нова мобільна операційка - iOS 12, буде сфокусована на покращенні стабільності і продуктивності. Поява нових функцій можуть відкласти до більш пізніх релізів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Йопт Показати IP 17 Лютого 2018 20:04
Ай-яй-яй!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus