USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Матеріали корпусу смартфонів: популярні рішення та їхні переваги*

30 Жовтня 2023 12:00
Сучасні смартфони відрізняються не лише технічними характеристиками, а й матеріалами, з яких виготовлено їхній корпус. Виробники використовують різні рішення, щоб зробити свої флагманські моделі міцними, легкими та стильними. Нижче розповідається про три популярні рішення.

Титановий сплав в iPhone 15 Pro

У 2023 році вперше в історії лінійки iPhone компанія Apple застосувала для корпусу титановий сплав. Цей високотехнологічний матеріал отримали флагманські Айфон 15 Про та Айфон 15 Про Макс. Сплав вирізняється винятковою міцністю за відносно невеликої ваги. Крім того, титан дуже стійкий до появи подряпин і відколів при падінні. За заявами Apple, матеріал у новому iPhone на 40% міцніший порівняно зі сталлю. Використання титану дало змогу зробити iPhone 15 Pro значно стійкішим до пошкоджень при падіннях.

Алюміній у смартфонах Xiaomi

Алюміній зарекомендував себе як один із найкращих матеріалів для корпусів смартфонів завдяки оптимальному поєднанню легкості, міцності та здатності відводити тепло від внутрішніх компонентів. Багато флагманських моделей Xiaomi, включно з 12S Ultra і 13, використовують саме алюмінієвий корпус. Цей матеріал дає змогу створювати преміальні, але водночас доступні за ціною смартфони.

Нержавіюча сталь у Samsung Galaxy S23 Ultra

Для своїх флагманських смартфонів лінійки Galaxy S південнокорейський гігант Samsung вже кілька років використовує нержавіючу сталь. Цей матеріал вирізняється підвищеною міцністю і стійкістю до виникнення подряпин при інтенсивному використанні смартфона. Корпус зі сталі надає Galaxy S23 Ultra преміального стильного зовнішнього вигляду, при цьому вага смартфона залишається в розумних межах. До недоліків сталевого корпусу можна віднести меншу теплопровідність порівняно з алюмінієм.

Різноманітність завжди в плюс

Сучасні виробники використовують для флагманських смартфонів різні матеріали для корпусу, щоб поєднувати міцність, легкість, стильний зовнішній вигляд та інші важливі характеристики. Вибір титану, алюмінію або сталі залежить від технологічних можливостей компанії та загальної концепції смартфона. Виробники обмірковують безліч чинників, перш ніж використовувати конкретну основу, адже матеріал корпусу має відповідати функціональності гаджета та виправдовувати очікування користувачів. Тому найближчими роками залишатимуться актуальними пошуки нових рішень для створення оптимального смартфона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus